Könyvbemutató: nagy utazók a futballvilág forgatagában

CS. P.CS. P.
Vágólapra másolva!
2023.11.10. 18:41
null
Dénes Tamás (középen) és Lakat T. Károly (jobbra) (Fotó: Szabó Miklós)
Megjelent Dénes Tamás és Lakat T. Károly öt földrész emlékeit bemutató sportriporteri élménygyűjteménye.

Bemutatták pénteken Dénes Tamás és Lakat T. Károly Fordított bakancslista című új könyvét, amely a magyar sportújságírás két meghatározó alakjának személyes hangú visszatekintése az elmúlt évtizedek külföldi utazásaira, szakmai kalandjaira és emlékezetes találkozásaira. Az öt kontinenst érintő kiküldetések során olyan interjúalanyokkal sodorta össze a párost az élet és a megharcolt véletlen, mint Pelé, Alfredo Di Stéfano, Eusébio, Zinédine Zidane vagy Ronaldo.

A Molnár-C. Pál Műterem-Múzeum százéves futballrajzai előtt, zsúfolásig telt teremben tartott, Borbély Zoltán vezette beszélgetés felvezetőjéből kiderült, a könyv születésének előzménye és ösztönzője Lakat T. Károly közelmúltbeli egészségi összeomlása volt. A szerencsésen talpra álló érintett a prológusában maga is leírja a kritikus napokat, amelyeknek részleteibe akkoriban családtagjain kívül csak régi barátját-kollégáját, a hozzá hasonlóan Szepesi-, Ezüstgerely- és MSÚSZ-nívódíjas Dénes Tamást avatta be. A társszerző az Inverz Media gondozásában, a Nagy Béla-program támogatásával megszületett munkáról elmondta: „Tematikai szempontból furcsa ez a kötet. Rendben, hogy az átélt élmények nekünk érdekesen voltak, de adódik a kérdés: vajon másoknak is azok lesznek-e?”

A múzeumi könyvbemutatón felfedett fergeteges történetek, pótolhatatlan élmények és korleletként tálalt epizódok alapján nem kérdés: azok lesznek...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik