Elismerés: Jude Bellinghamé lett az idei Golden Boy-díj

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2023.11.17. 18:15
null
Jude Bellinghamé lett a 2023-as Golden Boy-díj (Fotó: AFP)
Jude Bellingham, a Real Madrid angol válogatott támadója érdemelte ki idén az év legjobb 21 év alatti, Európában játszó labdarúgójának járó Golden Boy-díjat – jelentette be a díjazást szervező Golden Boy Awards pénteken.

 

A díjról ötven futballszakíró döntött, Magyarországról Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke szavazott. A szervezők egyelőre a győztest hirdették ki, és azt, hogy Bellingham a lehetséges 500 pontból 485-öt kapott. A teljes végeredményt a december 4-i torinói díjátadó gála után ismerhetjük meg, és azt is akkor közlik, melyik újságíró kikre adta le a voksait.

Az elismerés 25 finalistája közül húszat a Football Benchmark adatai alapján összeállított ranglista alapján választottak ki, míg további ötöt az olasz Tuttosport szerkesztősége jelölt. A listán szerepelt Kerkez Milos is.

A Premier League-ben szereplő Bournemouth magyar válogatott játékosa előtt két magyar labdarúgó volt a Golden Boy-szavazás döntőse. Először 2009-ben az akkor a Bariban futballozó Koman Vladimir – azt nem hozták nyilvánosságra, hogy hányadik lett, csak azt, hogy az akkori 40 jelöltből 26-an kaptak szavazatot, köztük ő is. 2020-ban Szoboszlai Dominik kapott helyet a rangsorban: a válogatott csapatkapitánya még a Red Bull Salzburg játékosaként 8. helyezést ért el.

2021 óta futball-legendák csoportja (például Alessandro Costacurta, Lothar Matthaus, Pavel Nedved, Andrij Sevcsenko és Hriszto Sztoicskov) szavaz többek között az év játékosáról (Golden Player), aki az idén Erling Haaland lett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik