Vb 2034: megerősítette a FIFA-elnök, hogy Szaúd-Arábia rendezi a tornát

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.10.31. 21:24
Mint kedd délelőtt beszámoltunk róla, az Ausztrál Labdarúgó-szövetség (Football Australia) hivatalos honlapján bejelentette, hogy nem száll harcba a 2034-es labdarúgó-világbajnokság megrendezéséért – ezzel gyakorlatilag odaítélte a rendezés jogát az eddigi egyedüli jelölt Szaúd-Arábiának. Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke az Instagram-oldalán azt írta: Szaúd-Arábiában lesz a 2034-es vb.


A FIFA-elnöknek és a labdarúgó-világbajnokságok hivatalos Instagram-oldalának közös posztjában az áll, hogy a 2026-os világbajnokságnak Kanada, Mexikó és az Egyesült Államok ad otthont; a 2030-as tornát Marokkó, Portugália és Spanyolország rendezi, és a centenárium jegyében (a legelső, 1930-as vb-t Uruguayban rendezték) Uruguayban, valamint Argentínában és Paraguayban is rendeznek majd egy-egy mérkőzést; Szaúd-Arábia pedig 2034-ben ad otthont a világbajnokságnak.

„Három tornán öt kontinens és tíz ország rendezi meg a mérkőzéseket – ez teszi igazán globálissá a futballt!” – olvasható a bejegyzésben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik