Bemutatták a Király Gábor kapusiskolájáról szóló kötetet

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.10.30. 16:06
null
Bemutatták a Király Gábor kapusiskolájának első tíz évéről szóló kötetet (Fotó: Király Gábor Nemzetközi Kapusiskola/Fb)
Az 51. alkalommal meghirdetett Király Kapustábor megnyitása után a Király Park Hotel éttermében, a 108 Restaurantban mutatták be a 108-szoros magyar válogatott kapus, Király Gábor nevét viselő szombathelyi kapusiskola első tíz évéről szóló kötetet.

Az eseményen Király Gábor ismertette a kapusiskolában zajló szakmai munka alapjait, hátterét és bemutatta azokat a személyeket, akik részesei a munkának.

„A Szarka Zoltán és Hegedüs Péter munkássága alatt felnőtt kapusok mozgásában vannak azonosítható, közös jegyek. Számos mozdulat beidegződése, ami a két kiváló kapusedzőt jellemezte. A vetődések, a kidobások technikája, a kapusok testtartása mind az öt iskolánkban dolgozó edző, velem együtt, e géneket hordozza magában. Ezek segítettek bennünket abban, hogy pályafutásunk során különlegesek legyünk, és ezeket igyekszünk tovább örökíteni a jövő kapusait foglalkoztató kurzusunk munkájában” – mondta a szombathelyi könyvbemutatón Király Gábor, száznyolcszoros válogatott labdarúgó.

A Király Gábor nemzetközi kapusiskola címmel megjelent kilencven oldalas, színes fotókkal illusztrált kötet a Király féle kurzus filozófiájától a képzés alapjain keresztül átfogó képet nyújt a jövő kapusai számára a felkészülés legfontosabb állomásairól.

Az eseményen a Magyar Sportújságírók Szövetsége képviseletében jelen volt Pálfalvi Gábor, a tagfelvételi bizottság elnöke, aki maga is több sportkönyv szerzője. Ismertette, a kötet az MSÚSZ Nagy Béla Programjának keretében jött létre, s 2018 óta csaknem a 150. megvalósuló projekt.

A könyvbemutató után kezdődött a tízéves kapusiskola 51. kapustábora.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik