Aranylabda: sorozatban harmadszor nyerte Barcelona-játékos a női versenyt

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.10.30. 22:15
null
Aitana Bonmatí az Aranylabdával a párizsi pódiumon (Fotó: AFP)
Címkék
Sorozatban harmadszor is spanyol válogatott labdarúgó kapta meg az Aranylabdát a nőknél: Aitana Bonmatí, a Barcelonával spanyol bajnoki címet és Bajnokok Ligáját nyerő, a spanyol válogatott tagjaként idén a világbajnoki címet is elhódító középpályás kapta meg a díjat a hétfő esti párizsi gálán.

 

A 25 éves Aitana Bonmatí – akinek győzelmét a világklasszis szerb teniszező, Novak Djokovics jelentette be – az ausztrál Sam Kerr (Chelsea) és a harmadik helyen végző, szintén spanyol Salma Paralluelo (Barcelona) előtt nyerte meg a voksolást.

„Mindig csak az előttem álló napra, a soron következő feladatra összpontosítok, természetesen abban a reményben, hogy lépésről lépésre közelebb jutok egy ilyen díjhoz. Szerintem minden játékos efféle elismerésről álmodik. Ami persze nem jelenti azt, hogy ne a csapat lenne az első, hiszen minden egyéni elismerés alapfeltétele a csapat sikere” – mondta a díj átvételekor Bonmatí, aki 45 tétmeccsen 21 gólt és 23 gólpasszt jegyzett az elmúlt idényben, és ne felejtsük el: őt választották meg az idei világbajnokság legjobb játékosának is.

A női Aranylabdát ötödik alkalommal adták át, korábban a spanyol Alexia Putellas kétszer (2021, 2022), az amerikai Megan Rapinoe (2019) és a norvég Ada Hegerberg (2018) egyszer-egyszer kapta meg.


A női mezőnyben is megnevezték az év legjobb csapatát: nem meglepetés, hogy a Bajnokok Ligája legutóbbi kiírását megnyerő, sorozatban negyedszer spanyol bajnoki címet szerző Barcelona kapta az elismerést. A katalán csapatból öt játékos (a már említett Bonmatí és Paralluelo mellett Patricia Guijarro, Mapi León, valamint Fridolina Rolfö) is felkerült az idei Aranylabda-szavazás listájára.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik