Felkészülés: Németországban ütötte ki Japán Flick csapatát

Vágólapra másolva!
2023.09.09. 22:50
null
Ilkay Gündogan sem így képzelte ezt a wolfsburgi estét (Fotó: Getty Images)
Idegenben 4–1-re legyőzte Japán Németországot felkészülési válogatott mérkőzésen, Hansi Flick csapata sorozatban az ötödik mérkőzésén nem tudott nyerni.

 

Wolfsburgban fogadta felkészülési mérkőzésen a német labdarúgó-válogatott Japánt. A két ország válogatottja legutóbb a világbajnokságon találkozott, akkor a japánok 2–1-re nyertek, és a csoportkörben búcsúztatták a németeket.

A szombati találkozónak tétje ugyan nem volt, de a távol-keleti ország csapata ismét megtréfálta Németországot, ráadásul magabiztos győzelmet aratott. ItoDzsunja révén már a 11. percben előnybe kerültek a japánok, a válaszra azonban sokat nem kellett várni, Leroy Sané volt eredményes nyolc perccel később. Japán Ueda Ajasze találatával gyorsan visszavette a vezetést, amelyet nem adott már ki a kezéből, sőt, a rendes játékidő végén két percen belül kétszer is bevette Marc-André ter Stegen kapuját. A csereként beálló Kubo Takefusza előbb Aszano Takumának, majd Tanaka Aonak osztott ki gólpasszt – kiütés lett a vége. 1–4

A japánok is alig hitték el, hogy négyet rúgtak a németeknek (Fotó: Getty Images)
A japánok is alig hitték el, hogy négyet rúgtak a németeknek (Fotó: Getty Images)

A vereség ellenére Pascal Gross számára történelmi volt a mérkőzés, a Brighton játékosa ugyanis 32 évesen mutatkozott be a felnőttválogatottban, ezzel minden idők második legidősebb debütánsa lett a német válogatottnak. Gross korábban, 12 éve már magára húzta a címeres mezt, de akkor még csak az utánpótlásban.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Németország–Japán 1–4
(L. Sané 19., ill. Ito 11., Ueda 22., Aszano 90., Tanaka 90+2.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik