Svédország: a volt újpesti középpályás visszatér nevelőklubjához

Vágólapra másolva!
2023.07.09. 08:53
null
Salétros öt újpesti bajnokijából az egyiken (Fotó: Nemzeti Sport)
Az egyszeres svéd felnőtt-válogatott Anton Salétros 2026 év végéig szóló szerződést kötött korábbi nevelőegyesületével, a svéd élvonalban szereplő AIK-val – jelentette be a stockholmi agglomerációban található solnai klub.

Salétros még 2017-ben került kölcsönbe – éppen a Solnától – Újpestre, s a lil-fehéreknél töltött őszi idényben öt bajnoki mérkőzésen lépett pályára.

Az édesapja révén magyar származású Salétros a féléves kölcsön után visszatért nevelőegyesületéhez, az AIK-hoz, majd újabb fél év után az orosz Rosztovhoz igazolt. Innen 2019 februárjában a norvég élvonalban szereplő Sarpsborg 08-ba igazolt, s ők aztán végleg meg is vásárolták az oroszoktól, s 2020 októberétől bő két évet töltött a csapatnál, mielőtt idén év elején a francia másodosztályú Caenbe került volna, ahonnan most visszatért az AIK Solnához.

A 27 éves Salétros 2015-ig végigjárta a svéd korosztályos válogatottakat, s 2020 januárjában egy Koszovó ellen 1–0-ra megnyert felkészülési mérkőzést végigjátszva a felnőttek között is bemutatkozott – más kérdés, hogy azóta nem került a keretbe.

Ezen a nyáron nem ez volt az egyetlen magyar érdekeltségű átigazolása a Solnának, néhány hete jelentette be ugyanis a klub, hogy megszerezte a tavasszal még a Mezőkövesden szereplő Dino Besirovicot.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik