Instagram: az Aston Villa támadója a női labdarúgó-vb legnépszerűbb sztárja

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.07.18. 11:28
Pár nap múlva (július 20-án) kezdetét veszi a női labdarúgó-világbajnokság. A Gracenote Nielsen adatai szerint a svájci válogatott támadó, Alisha Lehmann a torna legnépszerűbb játékosa az Instagramon, a 24 éves Aston Villa-futballistát lassan már 14 millióan követik – hívta fel a figyelmet a BBC.
GALÉRIÁNK A KÉPRE KATTINTVA NYÍLIK! (Fotó: instagram.com/alishalehmann7)
GALÉRIÁNK A KÉPRE KATTINTVA NYÍLIK! (Fotó: instagram.com/alishalehmann7)

 

A Gracenote június végi összeállításából megtudhattuk, hogy Alisha Lehmann-nál a szponzorált Instagram-bejegyzések potenciális bevétele bejegyzésenként elérheti a 241 ezer angol fontot. Az elmúlt 12 hónapban 75 százalékkal nőtt a követői száma, míg a posztjai elköteleződési aránya 7 százalékos. Követők számában mostanra a teniszlegenda Roger Federert (11.8 millió) is megelőzte, így ezen a közösségi oldalon már ő Svájc legnépszerűbb sportolója (jelenleg 13.7 millió követője van).

Jon Stainer, a kutatást végző Nielsen Sports globális ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott, hogy a vb-n részt vevő futballisták nem csak kivételes női sportolók, hanem olyan személyek is, akik nagy hatással vannak az emberekre a közösségi oldalakon.

A lista második helyén a Barcelona és a spanyol válogatott sztárja, a kétszeres aranylabdás Alexia Putellas áll (2.9 millió követő, 65 százalékos növekedés, 12 százalékos elköteleződés és nagyjából 89 ezer fontos átlagos médiaérték), míg a harmadik az olimpiai és kétszeres világbajnok, korábban a világ egyik legjobb és leghíresebb játékosa, az amerikai Alex Morgan (10 millió követő, 5 százalékos növekedés, 1 százalékos elköteleződés és nagyjából 44 ezer fontos átlagos médiaérték).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik