Szaúd-Arábia: a PL-ből három játékost, a Serie A-ból középpályást és edzőt néztek ki – sajtóhírek

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.06.26. 12:16
null
Hakim Zijes, Marcelo Brozovic, Roberto Firmino és Édouard Mendy is Szaúd-Arábiába igazolhat (Fotók: Getty Images)
A nyár beköszöntével egyre inkább felpörög az átigazolási piac a labdarúgás világában, s ebből a mostani nyáron bőven kiveszik a részüket a szaúdi klubok, melyek a „fél világot” megszereznék, s most újabb topligás labdarúgókat, illetve egy edzőt is hoznának.

 

Az átigazolási ügyekben jól értesült olasz újságíró, Fabrizio Romano úgy tudja, hogy az angol élvonalbeli Chelsea-től Kalidou Koulibaly után újabb labdarúgók igazolhatnak Szaúd-Arábiába.

A transzferguru úgy tudja, hogy Édouard Mendy átigazolásáról már megegyezett a Chelsea és az Al-Ahli, a szenegáli kapus hétfőn teljesíti az orvosi vizsgálatokat, ezt követően jelentheti be klubja.

Hozzá hasonlóan a marokkói támadó, Hakim Zijes közel áll ahhoz, hogy Cristiano Ronaldo csapattársa legyen és az Al-Naszrhoz szerződjön, Romano úgy tudja, hogy az üzletet hétfőn (ma) vagy kedden véglegesíti a két klub.

 


Az említett szaúdi csapatok azonban nem csak a londoniaktól erősítenének, hiszen az olasz újságíró szerint az Al-Ahli ajánlatot tett a Liverpooltól szerződése lejártával távozó brazil támadó középpályásnak, Roberto Firminónak, akinek képviseletével zajlanak a tárgyalások és a hírek szerint három éves, 2026-ig szóló szerződést ajánlottak neki. Romano szerint az Al-Ahli bízik benne, hogy minden a terve szerint alakul, így a brazil szerdán vagy pénteken eshet át az orvosi vizsgálatokon.

 


 

CR és Zijes friss Bajnokok Ligája-döntős csapattársat is kaphat, hiszen az Al-Naszr képviselői Milánóban tárgyalnak az Inter horvát középpályásával, Marcelo Brozoviccsal, aki nyitott ugyan az ajánlatra, de első alkalommal még nem tudtak megegyezni a felek, azóta viszont 23-24 millió eurós vételárról állapodtak meg a klubok.

 



A szaúdiak nemcsak labdarúgókat, hanem edzőket is szeretnének a ligába vonzani, s az Al-Ittihaddal bajnoki címet szerző Nuno Espírito Santo után újabb nagy névre csapnának le, hiszen az olasz Juventust irányító Massimiliano Allegrinek 2025-ig szóló szerződést ajánlott az Al-Hilal, amely évente 20 millió eurós fizetést adna az olasz szakembernek. Romano viszont úgy tudja, hogy a klub múlt csütörtökön valóban megkereste Allegrit, aki nemet mondott az ajánlatra, mert a Juventusra szeretne koncentrálni.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik