Játékossors: Andrés Iniesta távozik japán klubjától

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.05.25. 08:16
null
Andrés Iniesta július 1-jén távozik a Vissel Kobétól (Fotó: Getty Images)
A japán labdarúgó-bajnokságban szereplő Vissel Kobe hivatalos honlapján számolt be róla, hogy július elsején távozik a csapat világbajnok és Európa-bajnok spanyol középpályása, az FC Barcelona ikonja, Andrés Iniesta, aki azonban még nem vonul vissza.

 

A 39 éves labdarúgó szerződése eredetileg 2024. január 31-ig szól, ám a klub most arról számolt be, hogy Iniesta a Hokkaido Szapporo elleni bajnoki után, július 1-jén elhagyja a japán élvonalat 14 forduló után vezető Vissel Kobét, de egyelőre nem tervezi a visszavonulást.

A csapat a Szapporo ellenivel együtt még hét bajnokit vív Iniesta távozásáig, ám június 6-án egy barátságos találkozót is játszik Iniesta nevelőegyesülete, az FC Barcelona ellen is.

A kilencszeres spanyol bajnok, négyszeres Bajnokok Ligája-győztes, a spanyol válogatottal világbajnok és kétszeres Európa-bajnok Iniesta a japán bajnokságban 113 mérkőzésen 21 gólt szerzett. Japánban 2019-ben, 2020-ban és 2021-ben is a legjobb játékosnak választották, emellett 2019-ben Japán Kupát, 2020-ban Japán Szuperkupát nyert.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik