Skócia: Furuhasi duplájával, ötgólos meccsen verte a Celtic a Rangerst

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2023.04.08. 15:26
null
Furuhasi duplájával nyerte meg a Celtic a derbit (Fotó: Twitter)
Idén sem okozott csalódást a már 135 éves múltra visszatekintő Old Firm derbi. A Celtic hazai pályán 3–2-re legyőzte a Rangerst, így biztosította első a helyét a skót bajnokság (Premiership) alapszakaszában.

Gyorsan beindultak az események az európai klubfutball egyik legnívósabb rangadóján. Mindössze hat perc elteltével a Celtic máris a kapuba juttatta a labdát, azonban a játékvezető a sípjába fújt és les miatt elvette a gólt. A 20. percben fordítva ismétlődött meg az eset, mikor Alfredo Morelos már ünnepelte magát, hogy megszerezte a Rangersnek a vezetést, azonban ezt a gólt is visszafújták, ezúttal egy szabálytalanság miatt.

A 26. percben már ténylegesen megtört a jég. Furuhasi Kjogo pontos labdát kapott az ötösnél, amivel szépen le tudott fordulni a védőjéről és egy hihetetlen erős lövéssel szerezte meg a hazaiaknak a vezetést. A Rangers válaszára sem kellett sokáig várni, a 45. percben James Tavernier csodálatosan ívelte be szabadrúgásból a kapuba a labdát (1–1).

A fordulás után sem lassítottak a csapatok. A 62. percben meg is született a meccs harmadik találata, szerzője ismét a Cletic gólvágója, Furuhasi volt, aki egy szerencsésen pattanó labdára csapott le és lőtte el azt tökéletesen a Rangers kapusa, Allan McGregor mellett. Alig több mint tíz percre rá egy hatalmas védelmi hibát követően harmadszor is betalált a Celtic. Jota lecsapott a pontatlanul hazaadott labdára és nyugodtan a hálóba gurított. A 79. percben ugyan Tavernier is megszerezte a második találatát, de ennél feljebb már nem tudott zárkózni a Rangers, szóval idén másodszor is elvesztette az Old Firm derbit.

Ezzel a győzelemmel a Celtic biztosította az első helyét az alapszakaszban.

SKÓT PREMIERSHIP
31. FORDULÓ
Celtic–Rangers 3–2
(Furuhasi 26., 62., Jota 73., ill. Tavernier 45., 79.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik