Bulgária: Az itteni labdarúgás teljesen másfajta futballkultúra, mint hazánkban – Kassai

S. Zs.S. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.04.07. 20:17
null
Kassai: A bolgár labdarúgás teljesen másfajta futballkultúra, mint hazánkban (Fotó: Mihail Sapajev)
Mint arról beszámoltunk, nyílt levelet írt a Bolgár Labdarúgó-szövetség elnökének, Boriszlav Mihajlovnak, a helyi játékvezetői testület elnökének, Kassai Viktornak és a bolgár válogatott szövetségi kapitányának, Mladen Krsztajicsnak a CSZKA Szófia elleni hosszabbításos kupabúcsú után a PFK Arda, amely összegzésként azt kérdezte: meddig süllyed a bolgár futball a jelenlegi vezetés irányítása alatt. Lapunk megkereste Kassai Viktort, akit arról kérdeztünk, hogy mit gondol, miért reppennek fel rendszeresen a bolgár sajtóban a munkáját kritizáló vagy a lemondását szorgalmazó vélemények?

 

 

Az egykori FIFA-játékvezető a Szófiától 200 km-re fekvő Gabrovóból válaszolt, ahol a bolgár utánpótlás játékvezetők továbbképzését vezeti.

„A bolgár labdarúgás teljesen másfajta futballkultúra, mint hazánkban – mondta a 2011-es BL-döntő játékvezetője. – Itt a klubok folyamatosan nyomás alatt akarják tartani a játékvezetőket, hogy befolyásolják őket a következő mérkőzésekre. Egy-egy ítélet vagy vereség után a játékvezető és a VAR örökös eltiltásának, illetve a Játékvezető Bizottság elnöke a távozásának követelése szinte hetente megjelenik a médiában. Új elem, hogy a négy veretlen találkozó után kétszer vereséget szenvedő bolgár válogatott szövetségi kapitánya is célkeresztbe került a szerdai kupameccs után, mert nem válogatott be játékost a nyílt levelet író klubcsapatból. A szövetség elnökét pedig szinte naponta szólítják fel lemondásra Bulgáriában, azaz aki itt vállal szerepet a labdarúgásban, az tisztában van a helyi futball sajátosságaival.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik