Hollandia: őrület, 13 góllal verte meg ellenfelét a Zwolle

Vágólapra másolva!
2023.03.04. 09:57
null
13 gólt ünnepelhettek a Zwolle szurkolói (Fotó: Getty Images)
A holland másodosztályt vezető Zwolle nem akármilyen gólzáport tartott a kiesés elől menekülni próbáló Den Bosch ellen a 27. forduló pénteki játéknapján, ugyanis az első helyezett már a szünetben 7–0-ra vezetett és a fordulás után sem vett vissza, így 13–0-s  (!) sikerrel küldte haza ellenfelét.

A PEC Zwolle az egész idényben bizonyította, remek támadószekciója van, hiszen a pénteki mérkőzés előtt 62 gólnál járt, míg aktuális ellenfele, a Den Bosch sem a hatékony védekezéséről híres, hiszen 52 kapott gólnál tartott a 2022–2023-as kiírásban – egészen a pénteki találkozóig.

A mérkőzésen mindkét csapat megmutatta pozitív és negatív erényeit, hiszen a házigazda Zwolle a görög Aposztolosz Velliosz duplájával már négy perc után 2–0-ra vezetett, majd a támadó a 12. percben harmadik gólját is megszerezte – 11 perc és 22 másodpercnyi játékidő alatt elért három góljával a leggyorsabban triplázó játékos lett Hollandiában a mérkőzést végül négy góllal záró görög.

A hazaiak ezután sem álltak le, a 31. percben már 7–0-ra vezettek, majd a szünet után rögtön góllal folytatták a meccset, az utolsó találatot pedig a 91. percben szerezték, így 13–0-ra nyertek, mellyel beállították a legnagyobb különbségű sikert Hollandiában. Az élvonalban 2020-ban az Ajax szintén 13–0-ra verte a VVV-Venlót, míg a mostani siker a másodosztályban rekordnak számít, hiszen az eddigi csúcstartó, a Sparta Rotterdam 2010-ben 12–1-gyel intézte el az Almerét.

Megjegyezzük, a Zwolle összesen 22 kapura lövéssel próbálkozott, ebből 16 el is találta azt.



„Ez pályafutásom legnagyobb megaláztatása” – idézi a holland ad.nl a Den Bosch játékosát, Danny Verbeeket, aki úgy fogalmazott, csapata nem méltó a profi futballhoz.

„Ez karrierem legmélyebb pontja akár edzőként, akár játékosként. Ilyet még az utánpótlásban sem tapasztaltam. Az első perctől kezdve minden lövésből gól lett, nem volt megállás” – értékelt a vendégek vezetőedzője, Jack de Gier.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik