Ukrajna: Rebrov az első számú jelölt a válogatott kispadjára

KRASZNAI BENCEKRASZNAI BENCE
Vágólapra másolva!
2023.02.17. 15:27
null
Olekszij Mihajlicsenko szerint a szövetség az FTC korábbi sikeredzőjét ültetné a válogatott kispadjára (Fotó: Getty Images)
Az Ukrán Labdarúgó-szövetség alelnöke, Olekszij Mihajlicsenko a sport.ua-nak elmondta, hogy a Ferencvárosi TC korábbi sikeredzőjét, Szerhij Rebrovot szeretnék a válogatott katari világbajnokság óta megüresedett szövetségi kapitányi posztjára.

 

Olekszandr Petrakov 2021 augusztusában megbízott szövetségi kapitányként vette át Andrij Sevcsenko helyét az ukrán válogatott kispadján. Irányításával a válogatott kétszer győzött és háromszor ikszelt a vb-selejtező D-csoportjában, amelyben második helyen végzett – egy ponttal megelőzve Finnországot. Majdnem kijutott a csapattal a világbajnokságra, csak az utolsó akadályban botlott el, Walesben a pótselejtezőn, már a háború idején.

A szakemberrel nem hosszabbították meg a katari világbajnokság végéig szóló szerződését, s azóta már az örmény válogatottat vezeti.

Azóta nincs hír arról, hogy ki veszi át a márciusban kezdődő Európa-bajnoki selejtezőre készülő ukrán válogatott szövetségi kapitányi posztját.

A Sport megszólaltatta az Ukrán Labdarúgó-szövetség alelnökét, Olekszij Mihajlicsenkót az ügyben, aki kifejtette Szerhij Rebrov az első számú jelölt a kispadra: „Itt szeretnénk látni Rebrovot, és ő is akarja. Igyekszünk megtenni mindent az ügy érdekében. Túl korai megmondani, hogy ki lesz a kapitány, A, B és C tervünk is van. Egyelőre várunk” – így az alelnök.

Szerhij Rebrov 2018 és 2021 között vezette a Ferencvárost, többek közt sorozatban három NB I-es bajnoki címet szerzett a klubbal, amellyel a 2019–2020-as évadban az Európa-liga, míg a 2020–2021-es idényben a Bajnokok Ligája csoportkörébe jutott, utóbbira ezt megelőzően 25 évig nem volt példa. Rebrov azóta az Egyesült Arab Emírségek élvonalbeli bajnokságában szereplő al-Aint irányítja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik