Pestszentimre: Patrick Ikenne-King vette át az irányítást Lanzafamétól

V. GY.V. GY.
Vágólapra másolva!
2023.01.09. 09:01
null
Az Olaszországba hazatérő Lanzafamétól Ikenne-King veszi át az irányítást a Pestszentimrénél (Fotó: Koncz Márton)
Mint megírtuk: habár jó eredményeket ért el a BLSZ I. osztályban szereplő Pestszentimrei SK-val Davide Lanzafame, családi okok miatt hazatért Olaszországba, s helyét korábbi kispesti csapattársa, Patrick Ikenne-King veszi át.

Sokakat meglepett David Lanzafame, a korábban a Budapest Honvédban és a Ferencvárosban is játszó olasz futballista, amikor a nyáron a Vicenzának búcsút intve bejelentette, visszatér Budapestre és a BLSZ I-ben szereplő Pestszentimrei SK edzőjeként dolgozik tovább. A 35 éves légiós családjával együtt tért vissza Magyarországra, ám az eredményes őszi szezon után éppen családi okokra hivatkozva távozott.

„Mindannyiunk sajnálatára Davide Lanzafame nem irányítja tovább egyesületünk felnőttcsapatát – jelentette be már napokkal korábban a közösségi oldalán oldalán a pestszentimrei klub. – A téli szünetben ugyanis visszatér családjával hazájába, Olaszországba. Köszönettel és hálával tartozunk neki az elmúlt időszakért, és hogy a PSK színeiben tudhattuk edzőként a magyar labdarúgás elmúlt néhány évtizedének egyik legjobb légiósát és játékosát. Rengeteget tanulhattunk tőle, tapasztalata, szenvedélye tovább erősítette egyesületünk identitását, fejlődését.”

Természetesen nem csupán a PSK, hanem David Lanzafame is elköszönt: „Búcsúzom egy olyan csapattól és egyesülettől, amely nagyon közel állt hozzám az első pillanattól kezdve. A játékosoknak, vezetőknek, a kerület imrei szurkolóinak, a fiúknak a büfében, a pályagondnoknak és mindenkinek, akiknek fontos az Imre, köszönettel tartozom. Személyes okokból sajnos félbe kell hagynunk az elkezdett, közös munkánkat, de továbbra is szurkolok az egyesületnek a távolból, hogy az őszinél is sikeresebb legyen a tavasza. A közösen elért pontrekordunk és a számos közös élmény szép emlékként marad meg szívemben, érzelmekben gazdag időszak volt ez.”

Pestszentimre 17 pontot szerezve a BLSZ első osztályának tabelláján a 10. helyen áll − és immár Davide Lanzafame korábbi honvédos csapattársa, Patrick Ikenne-King irányítja a szakmai munkát. A nigériai és magyar állampolgársággal is rendelkező 31 éves labdarúgó az előző bajnoki évadban még az élvonalbeli Mezőkövesdben futballozott, de sérülés miatt távozott a klubtól, s az ősszel a fővárosi kis klubnál segítette a szakmai munkát. Mostantól első számú edzőként dolgozik tovább.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik