Franciaország: Hugo Lloris visszavonul a nemzeti csapatból

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.01.09. 20:30
null
Hugo Lloris vb-ezüstéremmel búcsúzik a francia válogatottól (Fotó: Getty Images)
Befejezi válogatottbeli pályafutását Hugo Lloris, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Tottenham Hotspur francia kapusa – adta hírül a L'Équipe.

 

„Az életben mindenki számára eljön az idő, amikor rájön, hogy tovább kell adnia a stafétát. A francia válogatott kapusposztját soha nem akartam kisajátítani. Mindig is azt mondtam, hogy a francia csapat sosem egy játékosról szól és ezért mindenkinek tennie kell, velem kezdve. Úgy gondolom, hogy a válogatott képes a továbblépésre és van egy kapus is, aki készen áll a feladatra (Mike Maignan, a szerk.). Szeretném a csúcson abbahagyni, nem megvárva, hogy lelassuljak, vagy hogy a konkurencia szorítson ki a kapuból. Másrészt ez a családomról is szól, szeretnék több időt tölteni a feleségemmel és a gyerekeimmel” – nyilatkozta Hugo Lloris.

A nizzai születésű Lloris 2008 november 18-án mutatkozott be a francia válogatottban egy Uruguay elleni felkészülési találkozón. A csapatkapitányi karszalagot 2010 novemberében viselte először egy Anglia elleni meccsen.

2016-ben a hazai rendezésű Európa-bajnokságon ezüstérmes lett, míg a 2018-as oroszországi világbajnokságon a trófeát is a magasba emelhette. 2021-ben Nemzetek Ligája trófeáját is magasba emelhette, míg a katari világbajnokságon mindössze egy tizenegyespárbaj választotta el a címvédéstől.

Hugo Lloris 145 válogatott mérkőzéssel a háta mögött abszolút csúcstartóként int búcsút a nemzeti együttesnek.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik