Női foci: sarokkal a vb-re az utolsó percben? A svájciaknak nem gond – videó

Vágólapra másolva!
2022.10.12. 06:48
null
A svájci női válogatott kijutott a világbajnokságra (Fotó: Getty Images)
A svájci női válogatott az utolsó pillanatig húzta a világbajnoki szereplés kiharcolását: a Wales elleni pótselejtezőben az 1–1-es rendes játékidő után a hosszabbítás legvégén, sőt másfél másodperccel már a 121. percben járva szerezte a győztes gólt. Ráadásul Fabienne Humm nem akármilyen megoldást választott a labda hálóba juttatására: a balról érkező beadást sarokkal küldte a kapuba.

A győztes svájciak mellett a másik két pótselejtezős ág döntőjét is kedden rendezték. A portugálok szintén 1–1-es rendes játékidő után hosszabbításban győzték le Izlandot, az északiak a ráadásra elfáradtak, 4–1 lett a vége. Írország egyetlen góllal bizonyult jobbnak Skóciánál, a csereként néhány perccel korábban beállt Amber Barrett a 82. percben döntött a glasgow-i mérkőzésen.

A SVÁJCIAK GYŐZTES GÓLJA

A női vb-selejtezősorozata sajátos lebonyolítású rendszerének értelmében a három pótselejtező-döntő nyertese közül – a teljes sorozat eredménysorát figyelembe véve – a két legjobb győztes egyből kijut a vb-re, míg a harmadik csapat a jövő év februárjában Új-Zélandon sorra kerülő 10 csapatos interkontinentális pótselejtezőn szerepel, utolsó kvalifikációs lehetőségként. A három győztes összevetéséből kiderül, hogy Svájc mellett Írország jutott ki a világbajnokságra, míg Portugáliára vár az új-zélandi torna.

NŐI LABDARÚGÁS
VILÁGBAJNOKI PÓTSELEJTEZŐK
DÖNTŐK

Svájc–Wales 2–1 – hosszabbítás után
Portugália–Izland 4–1 – h. u.
Skócia–Írország 0–1

A női világbajnokságot 2023. július 20. és augusztus 20. között Ausztrália és Új-Zéland közösen rendezi.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik