NB I: Svájcba igazolhat a válogatottba is meghívott KTE-védő – NS-infó

Vágólapra másolva!
2024.01.05. 09:43
null
Szalai Gábor Lausanne-ban folytathatja pályafutását (Fotó: Koncz Márton)
A Nemzeti Sport értesülései szerint a 12 csapatos svájci élvonalban 10. helyen álló Lausanne-Sportnál folytathatja pályafutását a Kecskeméti TE védője, a magyar válogatott keretébe is meghívott Szalai Gábor.

A 23 éves kecskeméti Szalai Gábor az elmúlt években egyre meghatározóbb játékosa lett nevelőegyesületének, melyet már a harmadosztályban is erősített, tagja volt a másodosztályban ezüstérmes gárdának is, majd a feljutás után oroszlánrészt vállalt a csapat NB I-es második helyéből is.

Szalai Gábor teljesítménye Marco Rossi szövetségi kapitány figyelmét sem kerülte el, az olasz szakember először 2023 nyarán hívta meg a nemzeti csapatba, ám bemutatkozása még várat magára.

A Nemzeti Sport úgy értesült, Szalai Gábor már ma elköszön kecskeméti társaitól, január 6-án ugyanis orvosi vizsgálatokon vesz részt a Lausanne-Sportnál, majd szombaton írja alá szerződését.

A Lausanne-Sport 18 forduló után öt-öt győzelemmel és döntetlennel, valamint nyolc vereséggel a 12 csapatos svájci élvonal 10. helyén áll, csak a Lausanne Ouchyt és az FC Baselt előzi meg.

Szalai Gábor a Debrecenbe szerződő Szuhodovszki Soma után a második magyar válogatott futballista, aki a téli átigazolási időszakban elhagyja Szabó István együttesét.

FRISSÍTÉS: a Kecskeméti TE sportigazgatója, Tóth Ákos a klub honlapjának elárulta, Szalai Gáborért csütörtök este egy külföldi klub jelentkezett be. A védő szerződésében szerepel konkrét kivásárlási ár is, amely leegyszerűsíti a tárgyalási folyamatokat.

„Ez egy olyan léptékű lehetőség Gabi számára is, amihez csak sok sikert tudunk neki kívánni. Saját nevelésű játékosunk, az NB III óta részese a klub felemelkedésének, így még büszkébbé tesz minket az, hogy ilyen messzire juthat, akkor is, ha természetesen pótolnunk kell” – mondta Tóth Ákos.


TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A KECSKEMÉTI TE-NÉL
Érkezők:

Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:Grünvald Attila (Tiszakécske)?
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Derekas Zoltán (szabadon igazolható, legutóbb Haladás)
Távozók: Szuhodovszki Soma (Debreceni VSC)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatér klubjához:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Szalai Gábor (Lausanne-Sport, Svájc)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik