Női Eb: Vad II István testvére bekerült a játékvezetői keretbe

Vágólapra másolva!
2022.04.22. 11:07
null
Vad Anita (jobbra) partjelzőként képviseli hazánkat a nyári női Európa-bajnokságon (Fotó: mlsz.hu)
Vad II István húga, Vad Anita partjelzőként bekerült a 2022-re halasztott női labdarúgó Európa-bajnokság játékvezetői keretébe – derült ki az európai szövetség (UEFA) hivatalos honlapján elérhető bírói névsorból.

 

A 30. életévét június végén, még az Európa-bajnokság előtt betöltő szakembernek az angliai kontinenstorna lesz az első felnőttvilágversenye játékvezetőként.

„Hatalmas megtiszteltetést és szakmai kihívást jelent, hogy meghívást kaptam az angliai Európa-bajnokságra – idézi Vad Anitát a focibiro.hu.Pályafutásom eddigi legrangosabb tornája lesz, hiszen az európai női labdarúgás legfontosabb eseményéről beszélünk. Büszkeséggel tölt el, hogy én képviselhetem Magyarországot ezen a tornán. Ezúton is szeretném megköszönni a Magyar Labdarúgó-szövetség játékvezetői bizottsága, a játékvezető kollégák és természetesen a családom támogatását az elmúlt tizenöt év során, úgy érzem, megérte a befektetett munka és a sok edzés.”

Vad Anita bátyja, Vad II István jelenleg is a FIFA-keret tagja és rendszeresen vezet meccseket az NB I-ben. Édesapjuk, Vad I István játékos-pályafutása befejezése után szintén bíróként ténykedett.

A tizenhat csapatos, eredetileg 2021-re kiírt, de a koronavírus-járvány miatt 2022-re halasztott Európa-bajnokságra július 6. és 31. között kerül sor Anglia nyolc városának tíz stadionjában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik