Simán nyert a Sepsi OSK a már biztosan kieső Gaz Metan Medias ellen

Vágólapra másolva!
2022.04.29. 16:26
null
Magabiztos győzelmet aratott a Sepsi OSK a Gaz Metan Medias ellen (Fotó: Tókos Csaba)
Az első félidőben már eldőlni látszott a mérkőzés, végül a hajrában szerzett góllal biztosított be győzelmét a Sepsi OSK, amely 3–1-re múlta felül a Gaz Metan Mediast a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Liga 1) rájátszásában, az osztályozó csoport 7. fordulójában.

 

 

ROMÁN LIGA 1
RÁJÁTSZÁS, OSZTÁLYOZÓ CSOPORT
7. FORDULÓ
Sepsi OSK–Gaz Metan Medias 3
–1 (2–1)
Sepsiszentgyörgy,
Sepsi OSK Aréna, 2600 néző. Vezette: Claudiu Marcu
Sepsi OSK: Began (Gedő, 87.) – Dimitrov, Tincu, Mitrea, Ispas – Eder González, Vasvari – Askovszki (Golofca, 62.), Fülöp I. (Barbut, 62.), Stefanescu (Damascan, 74.) – Tudorie (Nistor Á., 87.). Vezetőedző: Cristiano Bergodi
Gaz Metan: Grósz – Maxim, Mathaus, Avram, Tala – Francisco Júnior (Campean, 74.), Iancu (Covaci, 63.) – Steau (Ursu, 63.), Gaspar (Harfas, 63.), Costea – Domsa (Noian, 63.). Vezetőedző: Flavius Boroncoi
Gólszerző: Stefanescu (2.), Eder González (33.), Tudorie (83.), ill. Francisco Júnior (16. – 11-esből)

ÖSSZEFOGLALÓ

A vártnál nehezebben húzta be a kötelező győzelmet a Sepsi OSK a csőd szélén álló, a Liga 1 alsóházi rájátszását csak a Profi Liga támogatásával befejező Gaz Metan ellen. Az 50 pontos levonással sújtott medgyesi csapat ellen Cristiano Bergodi szentgyörgyi edző több alapemberét is pihentette, a pályára lépők viszont sok hibával és dekoncentráltan futballoztak.

A hét tizenévessel kezdő medgyesi csapat védelme alig 63 másodperc után kapitulált, Fülöp István indításából Marius Stefanescu lőtt a bal alsó sarokba. A gyors vezetés után a Sepsi átengedte a labdát a vendégeknek, akik az első negyedóra végén már helyzetbe is kerültek: Ramon Gaspar lövését még védte Razvan Began, de Raul Steau ismétlésénél a jobbhátvéd Razvan Dimitrov is kézzel hárított. Ez pedig büntetőt ért, amelyet a két megmaradt medgyesi légiós egyike, Francisco Júnior váltott gólra (1–1).

A meglepett Sepsi nehezen pörgött fel újra, ám folyamatos beadásokkal lassan, de állandó nyomás alá helyezte a Gaz Metan kapuját, és végül Stefanescunak sikerült megtalálnia Eder González fejét, aki a bal sarokba küldte a labdát. A szentgyörgyi előny viszont ismét medgyesi helyzeteket hozott, a félidő végén Cristian Maxim bombájánál Began bravúrja akadályozta meg az újabb egyenlítést.

A szünet után sem változott a játék képe, a Sepsi a széleket uralta, de a középre adott labdákból kevés valódi helyzet lett. Sztefan Askovszki lőtt ugyan egy látványos keresztlécet, de utána többnyire csak könnyű lövések mentek a 19 éves Grósz Erik kapujára. Amikor pedig Catalin Golofca végre betalált, Alexandra Apostu asszisztens jelzett (tévesen) lest – hogy aztán ugyanő elnézze, amint a valóban lesen álló Alexandru Tudorie az elé pattanó labdából belőtte a harmadik hazai gólt. A végén két újoncot is avathatott a Sepsi, a 17 éves középpályás, Nistor Ákos és a 18 éves kapus, Gedő Hunor is belekóstolhatott az élvonalba.

Ennél már csak nehezebb meccsei lesznek a Sepsinek az idény hajrájában.

PERCRŐL PERCRE

90+3. perc: Véget ért a mérkőzés, kétgólos győzelmet aratott a Sepsi OSK.

HÁROM PERC A RÁADÁS

87. perc: Tudorie helyére érkezik a most debütáló, 17 éves NistorÁkos, aki élete első mérkőzését játssza a román élvonalban. Nem ő az egyetlen első bálozó, hiszen Began helyére szintén egy fiatal, a 18 éves Gedő Hunor érkezik.

83. perc: GÓÓÓÓL! Damascan lövését Maxim még blokkolni tudta, de a lepattanó Tudorie elé került, aki 11 méterről a jobb alsó sarokba lőtt. 3–1

80. perc: Villan a vendégek első sárga lapja: Golofcát buktatta Costea.

79. perc: Golofca 17 méterről spiccel lőtt a kapura, de Grósz vetődve ezt is megfogja.

78. perc: Eder szögletét fejelték ki a Gaz Metan védői, a labda Golofca elé került, aki 20 méterről mellé bombázott.

75. perc: Barbut 16 méterről lőtt, de Grósz résen volt és a bal alsó saroknál elcsípte a labdát.

74. perc: Elhagyja a pályát az első gólt szerző Stefanescu, akinek a helyére Damascan érkezik, míg a vendégek egyetlen találatát jegyző Francisco Júnior számára is véget ér a találkozó. Az ő helyét Campean veszi át.

70. perc: Barbut tört be jobb oldalról a tizenhatoson belülre, középre passzolt Tudorie elé, aki hét méterről kapura lőtt. A labdába végül még Golofca is beleért, aki betessékelte azt a kapuba. Marcu játékvezető első megadta a gólt, de a lest jelző asszisztens beavatkozása után érvénytelenítették a találatot.

65. perc: Barbut ahogy beállt már próbálkozott is: az alapvonalról emelte be a labdát a kapu elé, de Stefanescu az ötös sarkáról kapásból az égbe lövi azt.

63. perc: Négyet cserélnek a vendégek: Iancu, Gaspar, Domsa és Steau számára is véget ért a lehetőség, míg Covaci, Harfas, Noian és Ursu is lehetőséget kap a hátralévő időben.

62. perc: Askovszki helyére érkezik Golofca, míg Fülöpöt Barbut váltja.

61. perc: Mitrea ütközött Francisco Júniorral a kezdőkörben, amiért sárga lapot kapott.

58. perc: Fülöp ívelt be egy szögletet a jobb oldalról, Tudorie 5 méterről fejelt, centikkel a jobb sarok mellé.

52. perc: Steau 20 méteres lapos lövését Began vetődve tolja ki a bal alsó sarok előtt.

51. perc Ispas emeli balról a kapu elé a labdát, de Fülöp nem találja el jól a fejével.

48. perc: Askovszki egy visszahúzós csel után 17 méterről, középről átívelte a labdát a kint álló Grósz feje fölött, de a felső lécet találta el.

46. perc: Eder González lőtt távolról a jobb alsó sarok irányába, de a labda a kapu mellett ment el.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

45. perc: Nincs hosszabbítás, véget ér az első játékrész.

45. perc: Maxim tört előre, 28 méterről leadott lövésére Began odaért, és kiütötte.

44. perc: Steau jobbról lőtt kapura, Ispas lábáról fölé pattant a labda.

43. perc: Mitrea 30 méterről próbálkozott, Mathausban akadt el a labda.

41. perc: Askovszki mélységi passzot küldött Fülöpnek, aki nyolc méterről lőhetett, de Grósz hárította a lövését.

39. perc: Askovszki 17 méterről lőtt, de Mathaus önfeláldozóan ugrott a labda elé, ami a lábáról szögletre pattant. A sarokrúgást Fülöp végezte el, de Mitrea erőtlen fejesét megfogja Grósz.

33. perc: GÓÓÓL! Stefanescu futott el a bal szélen, középre tette a labdát, amit Eder González tíz méterről a kapu bal sarkába fejelt. 2–1

32. perc: Stefanescu bal oldalról ívelt be egy szögletet, Mitrea csúsztatta meg, de a másik oldalon érkező Ispas nem érte el a kapufa mellett.

29. perc: Fülöp szabadrúgásból ívelt a kapu elé, Mitrea csúsztatta meg, de méterekkel fölé ment a labda.

28. perc: Eder González alacsonyan lőtte középre a szögletet, a rövid oldalon Tudorie érkezett, de három méterről mellé lőtt.

24. perc: Stefanescu kap sárga lapot. A hazaiak támadója próbált kapura törni, Maxim hátulról taszított egyet rajta, de a játékvezető nem büntetőt ítélt, hanem műesésnek látta az esetet.

23. perc: Ismét Fülöp próbálkozott, de ezúttal a beadása után Stefanescu fejelt a kapu fölé hét méterről.

20. perc: Fülöp íveli előre a labdát, amit Mitrea fejel a kapu fölé nagyjából 11 méterről.

18. perc: Stefanescu ívelt be balról egy szabadrúgást, de Tudorie nem találta el elég jól a labdát.

16. perc: Francisco Júnior állt oda a tizenegyeshez, majd a jobb alsó sarokba gurította a labdát, Began pedig pont az ellenkező irányba ugrott el. Egyenlít a Gaz Metan Medias. 1–1

14. perc: Gaspar lépett ki középen, azonban 12 méterről leadott lövését Began védeni tudta, de a kipattanó Steau elé került, akinek lövésébe Dimitrov beletette a kezét, így büntetővel jöhet a Gaz Metan. A bolgár játékos sárga lapot kapott az eset után.

4. perc: Villan az első sárga lap! Vasvari rántotta vissza Iancut.

2. perc: GÓÓÓL! Alig, hogy elkezdődött a mérkőzés, máris vezet a Sepsi! Vasvari csúszott be az ellenfél térfelén, a labda ezután Tudorie-n és Fülöpön keresztül Stefanescu elé került. A támadó két védő között kilépve csinált magának helyet, majd kissé balról, tíz méterről laposan a hosszú sarokba lőtt. 1–0

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a Sepsi OSK indította útjára a labdát.

Piros-fehérben lép pályára a Sepsi, míg a Gaz Metan fekete szerelésben futott ki a gyepre.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A SEPSI OSK–GAZ METAN MEDIAS LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik