Hollandia: emberölési kísérlet miatt vádat emeltek a válogatott labdarúgó ellen

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.11.19. 11:02
null
Promes a csehek ellen Budapesten játszotta eddigi utolsó mérkőzését a holland válogatottban (Fotó: AFP)
Emberölési kísérlet miatt vádat emelt a holland ügyészség Quincy Promes válogatott labdarúgó ellen – írja a Reuters hírügynökség.

 

A 29 éves támadót tavaly decemberben azért vette őrizetbe a holland rendőrség, mert egy családi összejövetelen késsel megsebesítette saját unokaöccsét. Az ügyész állítása szerint az áldozat súlyos térdsérüléseket szenvedett.

Promest az őrizetbe vétele után két nappal kiengedték, de továbbra is az ügy gyanúsítottja maradt, most pedig súlyos testi sértés és emberölési kísérlet miatt vádat emeltek ellene.

A bírósági eljárás időpontját egyelőre nem tűzték ki. Ha Promest bűnösnek találják, akkor akár négy év börtönbüntetést is kaphat.

A futballista a bűntett elkövetésének idején még az Ajaxban játszott, február óta azonban már ismét a Szpartak Moszkva játékosa, amelyet 2014 és 2018 között már erősített. (A jelenlegi idényben 13 tétmérkőzésen öt gól a mérlege az orosz együttesben.)

Promes a holland válogatottban eddig 50-szer szerepelt (és hét gólt szerzett), csereként beállva pályára lépett a Csehország elleni budapesti nyolcaddöntőben is (0–2) az idei Európa-bajnokságon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik