Zavaros víz – Szeli Mátyás jegyzete

SZELI MÁTYÁSSZELI MÁTYÁS
Vágólapra másolva!
2021.08.18. 23:30


Cristiano Ronaldo tiszta vizet öntött a pohárba. Az elmúlt időszak híreszteléseit megelégelve a Juventus portugál klasszisa határozott hangvételű közleményben jelezte, nem tervezi a visszatérést a Real Madridhoz, amelynél klublegendaként tekintenek rá.
Cristiano Ronaldo tiszta vizet öntött a pohárba. Az elmúlt időszak híreszteléseit megelégelve a Juventus portugál klasszisa határozott hangvételű közleményben jelezte, nem tervezi a visszatérést a Real Madridhoz, amelynél klublegendaként tekintenek rá.

Az ötszörös aranylabdás kiemelte, a közelmúltban számos egyesülettel hírbe hozták, de senki sem próbálta kideríteni, mi a valóság. Ez olyan szempontból persze sántít, hogy az érintettek az ilyesféle szóbeszéd kapcsán nem mindig adnak egyenes választ, másrészt az sem példa nélküli, hogy bizonyos esetekben a játékosok (vagy képviselőik) szítják a tüzet a közösségi oldalaikon vagy a médián keresztül.

Ezért is (lenne) fontos a forráskritika, hideg fejjel átgondolva egy ilyen váltásnak valóban nincs realitása, még akkor sem, ha az átigazolási piac nem mindig észszerű elvek szerint működik. Azért gondoljunk bele, a Real Madrid történetének olyan fázisában van, hogy adott esetben útjára engedi a sok sikert megélt veteránokat, és a távozásukkal felszabaduló forrásokat vélhetően inkább olyan klasszisra fordítaná, aki hosszú ideig meghatározó szerepet játszhat. Ennek fényében nem tűnt valószerűnek, hogy az egyesület egy 36 esztendős, jelentős fizetési igényeket támasztó sztárra költené a pénzét. Sőt, vélhetően nem sok olyan „szuperklubot” találunk, amely másképpen gondolkozna, a PSG pedig ugye már szerződtette Lionel Messit.

Ettől függetlenül öntögethetünk a pohárba annyi tiszta vizet, amennyit akarunk, az átigazolási időszak hajrájához érkeztünk, bőven van még idő a vadabbnál vadabb pletykákra. Ezeknek a koronavírus okozta nehézségek sem szabhatnak határt, a bizonytalanság pedig mindig táptalaja a híreszteléseknek, amelyek sokakat kiborítanak, másokat ellenben nagyon is érdekelnek. Sokszor izgalmas eljátszani a gondolattal, milyen jó is lenne, ha X vagy Y ennél a csapatnál kötne ki, visszatérne régi sikerei helyszínére, vagy éppen olyan társsal játszhatna együtt, akivel addig legfeljebb a videojátékokban. És bár Cristiano Ronaldo már nem a jövő embere, a neve még mindig elképesztő forgalmat generál.

Ez legalább teljesen tiszta.

A Nemzeti Sport munkatársainak további véleménycikkeit itt olvashatja!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik