Topolya: a szerb szövetségi kapitányt lenyűgözte az akadémia

T. J.T. J.
Vágólapra másolva!
2021.08.23. 15:50
null
Zsemberi János, a TSC elnöke és Dragan Sztojkovics, a szerb labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya (Fotó: FK TSC)
A Topolyai SC Labdarúgóklub akadémiáját tekintette meg hétfőn délelőtt Dragan Sztojkovics – Pikszi, a szerb labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki el volt ragadtatva azokkal a feltételekkel, amelyek a szerb labdarúgás fejlődését hivatottak biztosítani.

„Valóban lenyűgözött minden, amit láttam Topolyán, s messzemenően felülmúlja mindazt, amire számítottam. Valamennyi apró részletre figyeltek, semmit nem hagytak figyelmen kívül, s ez egy olyan sportlétesítmény, amelyre a TSC minden tagja, de egész Szerbia büszke lehet” – mondta a sajtónak Sztojkovics, miután körbejárta az épületet. A szövetségi kapitány hozzátette, nagyon fontosnak tartja, hogy az akadémisták rendszeresen látogatják az iskolát, ugyanis ennek kiemelt szerepe van a labdarúgó-karrierjük alakulásában.

„Senki nem tudja megmondani, honnan kerül ki egy új sztár, azonban az biztos, hogy Topolyán megteremtették a feltételeket arra, hogy az itt készülő gyerekek egyszer a szerb labdarúgó-válogatott ajtaján kopogtassanak” – nyilatkozta Sztojkovics, aki szerint a TSC akadémiájának példaértékűnek kell lennie az országban, majd viccesen hozzátette, szeretné, ha fiatalabb lenne, és ilyen feltételek mellett készülhetne.

Sztojkovics a látogatása során elbeszélgetett Mladen Krsztajiccsal, a TSC jelenlegi edzőjével, aki 2018-ban a szerb labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya volt.

„Mladen egy fantasztikus védőjátékos volt, s örülök, hogy most edzőként igyekszik továbbadni a tudását a labdarúgóknak” – méltatta kollégáját Sztojkovics.

Zsemberi János, a TSC elnöke örömét fejezte ki, hogy Sztojkovics ellátogatott Topolyára, s azt is hozzátette, hogy mindazzal, amit sikerült felépíteni, elégedettek, de mostanra megtapasztalták, hogy jó lenne, ha még egy pályával több tartozna az akadémiához.

„Az akadémia célja, hogy népszerűsítse a labdarúgást Topolyán, és hogy olyan játékosokat neveljen, akik közül néhányan egy nap magukra ölthetik majd a címeres mezt” – mondta Zsemberi, aki megemlítette, hogy Dusan Tadics is Topolyáról indult, s jutott el a szerb válogatottig, de korántsem voltak ilyen jó feltételei, mint az akadémistáknak.

Dragan Sztojkovics pár napja hirdette ki a szerb válogatott keretét a szeptemberi találkozókra: a Katar elleni (szeptember 1.) felkészülési, valamint a Luxemburg (szeptember 4.) és Írország (szeptember 7.) elleni világbajnoki selejtező-mérkőzésekre meghívást kapott a TSC védője, Marko Petkovics, aki korábban szerepelt a Crvena zvezdában és a moszkvai Szpartakban is.

A TSC a hétvégén a lucsáni Mladosztot fogadja a zentai Városi Stadionban, utána pedig szeptember 3-án a Ferencváros ellen lép pályára a topolyai stadion hivatalos átadóünnepségén.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik