Világfutball: a vuhani focicsapat 3 és fél hónap után hazatért

MTI, K. T. I.MTI, K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.04.19. 17:22
null
Többtucatnyian fogadták a visszatérő Vuhan Zallt (Fotó: AFP)
Januárban egyszerű spanyolországi edzőtáborba indultak, három és fél hónapos távollét után végre visszatértek Vuhanba a kínai város futballklubjának játékosai.

 

A koronavírusos világjárvány kiinduló helyének számító Vuhan vasútállomásán a hazaérkezőket az AFP francia hírügynökség jelentése szerint többtucatnyi szurkoló várta.

A labdarúgók január másodikán hagyták el a vírus gócpontjává váló települést. Március közepéig Spanyolországban időztek, majd visszatértek Kínába, a déli Sencsen városába, és onnan utaztak most haza.

„Ennek az egésznek már vége Kínában, ott lecsengőben van a járvány – idézte az AP José Gonzálezt, a csapat spanyol trénerét, még mielőtt elindultak volna Spanyolországból.A Kínai Szuperliga vélhetően május elején el is tud rajtolni, s nekünk fontos, hogy a lehető legjobban felkészüljünk erre. Amint visszaérünk Kínába, karanténba fognak helyezni minket, mert fertőzött helyről érkezünk. Szóval minél hamarabb el tudunk indulni, annál jobb.”

A Vuhan Zall játékosai március 17-én érkeztek vissza Kínába, ahol azonnal tesztelték őket, majd a külföldről visszatérők számára kötelezően előírt bő kéthetes karantén következett. Beszámolók szerint annyira alapos vizsgálatoknak vetették alá a futballistákat és a szakmai stáb tagjait, hogy csak a reptér elhagyása 12 órájukba telt a landolást követően.

A Sencsentől 1000 kilométerre fekvő Vuhanban csak a napokban oldották fel a ki- és bejárási tilalmat, ezért kellett eddig várni arra, hogy a futballcsapat ténylegesen visszatérjen saját városába.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik