Eurofutball: ismét a Levszkibe igazolt a Man. City volt csatára

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.07. 17:16
A Levszki Szófia bejelentette, hogy másfél évre szóló szerződést kötött a Botev Vracától érkező, 43-szoros bolgár válogatott csatárral, Valerij Bozsinovval.

Bozsinov hosszú és gyakori klubváltásokban bővelkedő pályafutása során már másodszor kötelezte el magát a Levszki Szófiához, először 2014 januárjában igazolt a fővárosi klubhoz, amelyben 19 bajnokin hét gólt szerzett, mielőtt visszatért volna Olaszországba.

A még mindig csak 32 éves Bozsinov pályafutása 2002-ben villámrajtot vett, amikor 15 évesen a valaha volt legfiatalabb külföldi labdarúgóként pályára lépett az olasz élvonalban a Lecce színeiben, majd két év múlva a legfiatalabb nem olasz labdarúgóként, 17 évesen ugyanott az első Serie A-s gólját is megszerezte.

A csodagyerekként számontartott Bozsinov a későbbiekben a következő csapatokban játszott: Fiorentina, Juventus, Manchester City, Parma, Sporting CP; majd megfordult Kínában, Szerbiában, Svájcban és Horvátországban is.

A bolgár válogatottban 2004 és 2015 között 43 alkalommal lépett pályára, hétszer volt eredményes, utolsó gólját a győri ETO-parkban szerezte, amikor 2012 februárjában a 87. percben egyenlített az Egervári Sándor irányította magyar válogatott elleni felkészülési mérkőzésen (1–1).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik