ICC: a Juventus legyőzte a Benficát a nagy gólok meccsén

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.28. 21:13
null
A Juventus legyőzte a Benficát az ICC-n (Fotó: AFP)
A Juventus labdarúgócsapata az International Champions Cup (ICC) elnevezésű felkészülési torna keretein belül 1–1-es rendes játékidőt követően tizenegyesekkel legyőzte a portugál Benficát.

Massimiliano Allegri, mondhatni, tartalékos csapattal állt ki, több stabil kezdőjátékos is a kispadon kezdte az összecsapást, míg a nyár nagy durranása, Cristiano Ronaldo egyelőre nem csatlakozott a Juventus felkészüléséhe. A portugál szupersztár hétfőn kezdi meg az edzéseket új együttesénél.

Az első félidőben nem született gól – a Juventusnak kaput eltaláló lövése sem volt, ráadásul a mezőnyben is a Benfica futballozott fölényben.

A szünetben Allegri öt helyen is változtatott, ami hatásosnak bizonyult, az olaszok ugyanis lendületesebben kezdtek játszani, átvették a mérkőzés irányítását. Az 52. percben Joao Cancelo előtt adódott kétszer is lehetőség, majd Sami Khedira veszélyeztetett.

A 65. percben mégis a Benfica szerzett vezetést, Álex Grimaldo mintegy 25 méterről, szabadrúgásból mesteri pontossággal kilőtte a bal felső sarkot.


A 84. percben a nem sokkal korábban beálló Luca Clemenza egyenlített, gyönyörű szóló után szerezve óriási gólt.


A rendes játékidő 1–1-gyel ért véget, így a győztes kilétéről tizenegyespárbaj döntött: ebben a Juventus volt a jobb, 4–2-re legyőzte a Benficát.

NEMZETKÖZI BAJNOKOK KUPÁJA (ICC)
Benfica (portugál)–Juventus (olasz) 1–1 (0–0) – 11-esekkel 2–4
New Jersey, Red Bull Aréna. V: José Carlos Rivero (amerikai)
BENFICA:Vlachodimos – A. Almeida (Ebuehi, 67.), Conti, Jardel (R. Dias, a szünetben), Grimaldo – Fejsza (Parks, 67.), G. Fernandes (Szamarisz, 82.), Pizzi (Semedo, a szünetben) – Salvio (R. Silva, 67.), Ferreyra (Castillo, 41.), Cervi (Félix, 67.). Vezetőedző: Rui Vitória
JUVENTUS: Szczesny (Perin, a szünetben) – Cancelo (Fagioli, 62.), Caldara (Barzagli, 62.), Chiellini (Rugani, a szünetben), Beruatto (A. Sandro, a szünetben) – Khedira, Pjanic (Can, a szünetben), Marchisio (L. Fernandes, 62.) – Bernardeschi (Clemenza, 76.), Favilli (Beltrame, 62.), M. Pereira (De Sciglio, a szünetben). Vezetőedző: Massimiliano Allegri
Gólszerző: Grimaldo (65.), ill. Clemenza (84.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik