Neymar valóra váltaná az álmát

BORSI GERGELY (PRAIA GRANDE)BORSI GERGELY (PRAIA GRANDE)
Vágólapra másolva!
2017.07.09. 20:15
null
Neymar a róla elnevezett tornán is bemutatott néhány trükköt (Fotó: AFP)
Címkék
Népszerűség terén kevesen versenyezhetnek Neymarral. Ha meg leszűkítjük a kört Brazíliára, nagyjából senki.

 

 

A saját bőrünkön tapasztalhattuk, milyen rajongás veszi körül napjaink egyik legjobb futballistáját hazájában, de nemcsak a szurkolóknál hatalmas az érdeklődés az FC Barcelona zsenije iránt, hanem az újságírók körében is. A játékos szinte megközelíthetetlen, minden lépését testőrök figyelik, hogy még véletlenül se menjen túl közel senki a cselgéphez.

A Red Bull által rendezett Neymar Jr’s Five elnevezésű, öt az öt elleni kispályás nemzetközi torna keretében alkalmunk nyílt közelebb kerülni Brazília féltve őrzött kincséhez, ami azt jelentette, hogy a pályánál felállított fémkorlát mellett a több mint száz újságíró előtt végigkísérték, és akinek szerencséje volt, annak válaszolt.

„Ígéretes idény előtt állok, igyekszem megfelelően felkészülni, hogy a Barcelonával és a brazil válogatottal is a lehető legjobb eredményt érjem el – mondta a Nemzeti Sportnak Neymar. – Bár még messze van a világbajnokság, már most gondolok rá, mivel az a nagy álmom, a gyerekkori vágyam, hogy megnyerjem Brazíliával, és ezért mindent meg is teszek. Szerencsére jó a csapatunk, Gabriel Jesusszal elöl jó párost alkotunk, remélem, Oroszországban bejutunk a döntőbe, és meg is nyerjük azt.”

A Manchester City támadója szintén ott volt Praia Grandéban a Neymar Jr’s Five döntőjén, amelyen összesen 53 ország – köztük Magyarország – csapata vett részt, és végül a románok nyerték meg.

„Boldog vagyok, hogy immár második alkalommal rendeztük meg a bajnokságot Praia Grandéban, itt nőttem fel, büszke vagyok, hogy a világ minden tájáról hoztunk ide csapatokat, és sokan megismerték a várost” – mondta Neymar a róla elnevezett tornáról.

Pihenni már nem lesz sok ideje, a Barcelona ugyanis az Egyesült Államokba utazik felkészülésre, az első mérkőzését – magyar idő szerint – július 23-án játssza a Juventus ellen, majd a Manchester Uniteddel és a Real Madriddal is összecsap Ernesto Valverde legénysége.

„Igyekszem élvezni azt a néhány napot, amit még Brazíliában töltök, próbálok lazítani, mert már nem tart sokáig a szabadság – folytatta a 25 éves klasszis. – Utána jöhet a munka, szeretnénk sikeres szezont zárni. Az előző idényben a Király-kupát nyertük csak meg, ennél többre vágyunk. Örülnék, ha a Barcelona szerződtetné Paulinhót, jó barátom, nagyszerű futballista, kiválóak a képességei, a világon mindenhol tárt karokkal fogadnák.”

A katalánok az előző idényben másodikak lettek a bajnokságban, míg a Bajnokok Ligájában a Juventus ejtette ki őket a negyeddöntőben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik