Neymar Jr’s Five: Neymar beállt, és „bebőrözte” a románt – videó

BORSI GERGELY (PRAIA GRANDE)BORSI GERGELY (PRAIA GRANDE)
Vágólapra másolva!
2017.07.08. 23:57
null
A jelenlévők legnagyobb örömére Neymar többször is varázsolt (Fotók: AFP)
Románia csapata nyerte meg a Neymar Jr’s Five elnevezésű öt az öt elleni nemzetközi tornát, a győztes együttes tagját aligha zavarta utána, hogy kötényt kapott a szupersztártól.

…és akkor megjelent Neymar.

Csendesen, nyugodtan, szervezett körülmények között zajlott a Red Bull által rendezett Neymar Jr’s Five öt az öt elleni kispályás nemzetközi torna egyenes kieséses szakasza szombaton Brazíliában, a Santos mellett található Praia Grandéban. A magyar csapat, a Football Rangers sajnos nem jutott tovább a legjobb harminckettő közé a pénteki csoportkörből, de izgalom így is volt. A mérkőzéseken nagy volt a feszültség, a szép cselek és a gólok mellett szikrázó összecsapások, kemény belépők jellemezték a találkozókat, ami érthető, elvégre itt elég volt egyetlen hiba, és a csapat el is búcsúzhatott a világkupától. Ellenben amelyik együttes végig érvényesíteni tudta akaratát, annak nemcsak a győzelemért járó trófea és dicsőség jutott, hanem pályára is léphetett Neymar és barátai ellen egy gálamérkőzés keretében.

Szép sorban fogytak is az együttesek, a legjobb négy közé Nagy-Britannia, Angola, Románia és Svédország csapata jutott be. Az elődöntőnek azonban nemcsak azért volt jelentősége, mert eldőlt, hogy melyik két csapat jut a fináléba, hanem közvetlenül a Nagy-Britannia–Angola találkozó előtt érkezett meg Neymar.

A gálameccsen Djibril Cissé…
A gálameccsen Djibril Cissé…
… és Gabriel Jesus is megvillantotta tudását
… és Gabriel Jesus is megvillantotta tudását

A tornának végig pazar volt a hangulata, de valósággal felrobbant az aréna, amikor a csapatok mellett a több mint ezer szurkoló egy emberként ugrott talpra, hogy köszöntse napjaink egyik legjobb futballistáját. Az emberek egymást nyomták, taposták el, hogy közel férkőzzenek hozzá, autogramot kérjenek tőle, közös képet készítsenek vele, vagy akár csak egy ujjal is, de hozzáérhessenek.

A pályán közben zajlott az elődöntő, az egyik párharcot a britek nyerték meg (1–0), a másikat pedig a románok a svédek ellen (4–0). A döntőben nem született gól a tízperces játékidőben, így következhetett az egy az egy elleni hirtelen halál, amelyben a románok bizonyultak jobbnak, így ők nyerték meg a Neymar Jr’s Five-ot.

A java pedig csak ezután következett. A győztes Neymar csapata ellen játszhatott, és ha valakinek nem lett volna elég, hogy a zseniális csatár pályára lép, mellette Gabriel Jesus, a Manchester City támadója és a korábbi francia válogatott csatár, Djibril Cissé is megmutatta, mit tud a labdával. A győztes kiléte nem is lehetett kérdéses. A közönség pedig élvezte a bemutatót, minden egyes trükköt, cselt óriási ováció követett, főleg, amikor az egyik román kötényt kapott. Természetesen Neymartól…

AZ OMINÓZUS KÖTÉNY

A HÁROM GÁLAMECCS EGYIKE

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik