Neymar Jr’s Five: a magyar csapat kiesett a csoportkörben

BORSI GERGELY (SANTOS)BORSI GERGELY (SANTOS)
Vágólapra másolva!
2017.07.07. 18:58
null
A Neymar Jr’s Five elnevezésű tornán öt az öt ellen játszottak egymással a csapatok – az első gólig (Fotók: Red Bull)
Hiába kezdett győzelemmel a magyar csapat a Neymar Jr’s Five-on, végül kiesett a csoportkörben.

 

Szikrázóan sütötte a nap a Santos mellett található települést, Praia Grandét. Még csak egy árva, lágy szellő sem perdítette táncra az egymás fölé emelkedő pálmafák leveleit, miközben a hőmérő 25 Celsius-fokot mutatott – legalábbis árnyékban. Hiába, Brazíliában ilyenkor van tél.

Az időjáráson tehát semmi sem múlt, így pénteken a csoportkörrel kezdetét vette a Red Bull által rendezett Neymar Jr’s Five elnevezésű öt az öt elleni kispályás nemzetközi torna, amelynek sajátos szabálya, hogy ha az egyik csapat gólt szerez, a másikból lemegy egy játékos. Ennek köszönhetően a mérkőzés addig tart, amíg az egyik együttes el nem fogy, illetve döntetlen esetén tíz percig.

A világkupa döntőjén Magyarországot a Football Rangers képviselte (a csapat tagjai: Halász Csongor, Lélek Levente, Moisi Danut Raul, Nagy Máté Balázs, Rózsa Tamás Norbert, Tóth Kristian, Tamás Róbert). A társaság a debreceni selejtezőből került a budapesti fináléba, amelyet megnyerve kijutott a Barcelona klasszisának nevével fémjelzett brazíliai viadalra.

Az erdélyi srácok az Egyesült Királyság, Oroszország, Svájc, Egyiptom és Azerbajdzsán együttesével kerültek egy csoportba, és remekül kezdtek: szervezett, fegyelmezett játékkal, Tóth Kristian góljával 1–0-ra megverték a svájciakat. Csakhogy pihenésre egyetlen perc sem maradt, a magyar együttes volt ugyanis az egyetlen a Neymar Jr's Five-on, amely egymás után kétszer lépett pályára. A kimerítő első mérkőzés fáradalmai nyomot hagytak a gárdán, az oroszok végül 4–0-ra verték meg a mieinket. A magyarok a következő meccsüket az angolok ellen játszották, ám a találkozó sajnos ugyanazzal a végeredménnyel zárult, mint a megelőző.

Ez persze még nem jelentett semmit, mivel a nyolc hatos és egy ötös csoportból három-három együttes mellett a négy legjobb negyedik is továbbjutott, így a hátralevő két találkozón, Egyiptom és Azerbajdzsán ellen még lehetett javítani. De hiába minden igyekezet, s hiába játszott a Football Rangers jobban észak-afrikai ellenfelénél, 1–0-s vereséget szenvedett, majd az azeriektől is kikapott, így nem jutott tovább a csoportjából a szombati egyenes kieséses szakaszba.

A magyar csapat a Pelé Múzeum előtt
A magyar csapat a Pelé Múzeum előtt

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik