Törökország: egy futballista is ott volt a terrortámadás helyszínén

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.02. 10:42
Sefa Boydas, a török Beylerbeyi labdarúgócsapat korábbi játékosa a helyszínen tartózkodott a szilveszteri isztambuli terrortámadás idején, melyben a jelentések szerint 39 ember vesztette életét.

Mint ismert, szilveszter éjjel az isztambuli Reina Clubban egy Télapónak öltözött fegyveres tüzet nyitott a szórakozóhely vendégeire. A támadásban 39-en vesztették életüket, 69-en pedig megsebesültek.

Sefa Boydas, egy 21 éves török futballista a helyszínen tartózkodott a támadás idején. Boydas beszélt a szörnyű pillanatokról.

„Miután bementünk a klubba és leültünk, meghallottuk a lövéseket. Óriási volt a füst és szállt a por. A hírek 39 halottról szólnak, de szerintem több is lehet az áldozat, amikor ugyanis menekültek kifelé, az emberek a testeken lépdeltek át. Én nem láttam, ki lövöldözött, csak a lövésekre figyeltem fel, illetve arra, hogy az emberek menekülni kezdenek. Senki sem foglalkozott az áldozatokkal, mindenki futott. A barátnőm magassarkúban volt, úgyhogy a hátamra vettem és vele rohantam kifelé. A rendőrség egyébként hamar kiérkezett a helyszínre.”

Essence Carson, Chelsea Gray és Jantel Lavender, a WNBA-ben szereplő Los Angeles Sparks három női kosarasa is a közelben tartózkodott a támadás idején, de szerencsére egyikük sem sérült meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik