Futsal Eb: folytatódik az újonc tündérmeséje, kiesett a címvédő

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.09. 23:00
A belgrádi futsal Európa-bajnokság negyeddöntőjében az Eb-újonc Kazahsztán 5–2-re megverte a címvédő Olaszországot, ezzel bejutott a legjobb négy közé, és készülhet a hatszoros győztes Spanyolország elleni elődöntőre. A másik ágon Oroszország érvényesítette a papírformát Azerbajdzsánnal szemben.

OROSZORSZÁG–AZERBAJDZSÁNOROSZORSZÁG–AZERBAJDZSÁN

A legutóbbi két Európa-bajnokságon döntőt játszó orosz válogatott a második félidő első felében döntötte el a meccset, amikor kevesebb mint egy perc alatt kétszer is bevette a sorozatban negyedik Eb-jén részt vevő azeri csapat kapuját. A szünetben 2–1-re állt a mérkőzés, a fordulás után azonban a mesterhármast elérő Eder Lima vezérletével az oroszok eldöntötték a meccset, és készülhetnek a házigazda szerbek elleni elődöntőre.

KAZAHSZTÁN–OLASZORSZÁG

Az Európa-bajnoki újonc kazahok nagy meglepetésre megverték a címvédő olaszokat, és már a legjobb négy között járnak. Az itáliai együttes a 16. perctől az eredmény után futott, de nem érte utol a kazahokat, akiknek folytatódik a tündérmeséje. A győztes csapatban két gólt szerzett Leo, aki a Dróth Zoltánt is foglalkoztató Kajrat Almati játékosa. A kazahok az elődöntőben a hatszoros Európa-bajnok spanyolokkal találkoznak.

FUTSAL EURÓPA-BAJNOKSÁG, BELGRÁD
NEGYEDDÖNTŐ
Oroszország–Azerbajdzsán 6–2 (2–1)
G:
Abramov (7., 26.), Romulo (15.), Eder Lima (25., 39., 40.), ill. Augusto (8., 29.)

Kazahsztán–Olaszország 5–2 (2–0)
G:
Leo (16., 40.), Zsamankulov (19.), Jeszenamanov (23.), Nurgozsin (37.) ill. Fortino (23.), Canal (37.)

ELŐDÖNTŐ
Február 11., csütörtök

18.30: Szerbia–Oroszország
21.00: Spanyolország–Kazahsztán

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik