FIFA: a rendező ország nélküli Eb után jöhet a rendező ország nélküli vb

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.19. 18:08
Közzétette választási programját a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség elnökjelöltje, az Európai Labdarúgó-szövetség főtitkára, Gianni Infantino. A sorsolások népszerű figurája kiterjesztené a 2020-as, rendező ország nélküli Európa-bajnokság koncepcióját a világbajnokságokra is.

A 2020-as kontinensviadal mérkőzéseit tizenhárom európai országban – köztük Magyarországon – rendezik meg. Infantino szeretné, ha ezt a rendszert világbajnokságokon is alkalmaznák a jövőben.

„A FIFA-nak meg kellene vizsgálnia annak a lehetőségét, hogy a világbajnokságot nem csak egy, esetleg két országban rendezik meg, hanem a rendezést kiterjesztik egy egész régióra, több országot bevonva” – tudatta Infantino programjából.

A svájci elnökjelölt a FIFA-vagyonból nagyobb részt juttatna a tagországoknak a hatalmas belső „vésztartalék” kárára. A FIFA tagországai Infantino megválasztása esetén ötmillió amerikai dollárnyi összeget kapnának üzemeltetésre és fejlesztésekre, a hat nagy konföderáció pedig negyvenmillió dolláros „kalapot” kapna regionális fejlesztési projektekre.

A FIFA elnöki posztjáért Infantino Szalman bin Ibrahim al-Kalifa bahreini sejk, Ali bin al-Husszein jordániai herceg, a francia Jérome Champagne és a dél-afrikai Tokyo Sexwale ellen indul.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik