UEFA Futsal Cup: 4–0 után is volt miért izgulni, nyert az ETO

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.30. 19:36
A sportág Bajnokok Ligájának számító UEFA Futsal Cup csoportselejtezőjének (main round) második fordulójában a rendező Rába ETO már 4–0-ra vezetett, végül 5–4-re nyert a horvát Nacional Zagreb ellen, ezzel életben tartotta a továbbjutási reményeit.

Az ETO álomszerűen kezdte a mérkőzést, hiszen Dróth Zoltán és Juanra egy-egy, valamint Fumasa két találatával már kilenc perc után 4–0-ra vezetett, ám a horvátok nem sokkal később jelezték, korai még őket leírni. Az első félidő második felében Tihomir Novak egy perc leforgása alatt kétszer is betalált, de a győriek előnye nem sokkal később ismét háromgólosra hízott (5–2), miután Juanra is megszerezte a második gólját.

A második játékrészben a vendégek Vedran Matosevic és Borko Surudzic jóvoltából felzárkóztak egy gólra, és a félidő derekán egyenlíthettek is volna, de Mladen Kocic büntetőjét Matkovics Gábor hárította.

A hajrában a Zagreb több nagy helyzetet is kihagyott, igaz, az ETO is eldönthette volna a meccset, ám újabb gól nem született, a magyar csapat fontos három pontot szerzett.

A győriek ezzel a győzelemmel életben tartották a továbbjutási reményeiket, és a selejtezőcsoport harmadik fordulójában az első két meccsét elveszítő angol Baku Uniteddel játszanak.

UEFA FUTSAL CUP
CSOPORTSELEJTEZŐK (GYŐR), 2. FORDULÓ
Lidszelmas Lida (fehérorosz)–Baku United (angol) 4–2
Rába ETO–Nacional Zagreb (horvát) 5–4
A csoport állása: 1. Lidszelmas Lida 6 pont, 2. Nacional Zagreb 3, 3. Rába ETO 3, 4. Baku United 0

TOVÁBBI PROGRAM
PÉNTEK
16.30:
Nacional Zagreb (horvát)–Lidszelmas Lida (fehérorosz)
19.00: Baku United (angol)–Rába ETO

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik