Felkészülés: Messiék mentése; Neymarék kiütéses sikere

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.09. 07:25
null
Neymar a büntető értékesítése után (Fotó: Reuters)
A duplázó Neymar vezette brazil labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 29 ezer néző előtt háromgólos győzelmet aratott vendéglátója, az amerikai együttes ellen. A dél-amerikaiak már négy góllal is vezettek, a házigazda a lefújás előtti pillanatokban szépített.

Neymar ezúttal is csak csere volt a brazil válogatottban – eltiltás miatt ki kell hagynia az első két vb-selejtezőt, és Dunga kapitány keresi a nélküle is hatékony csapatot –, de az Egyesült Államok ellen több játéklehetőséget kapott, mint néhány napja Costa Rica legyőzésekor.

A szerda hajnali foxborough-i meccsen a brazilok talizmánja a teljes második félidőt a pályán töltötte – beállásakor társai már vezettek Hulk góljával –, és hatpercnyi játékidő után kiharcolt, majd értékesített egy büntetőt. Rafinha válogatottbeli első góljával nőtt tovább a brazil előny, aztán újra Neymar következett, aki duplája révén már 46 találatnál jár a selecaóban. Az amerikaiak Danny Williams távoli lövésével szépítettek nem sokkal a lefújás előtt.

A brazilok sorozatban 10. alkalommal győzték le az Egyesült Államokat, eddigi 16 egymás elleni találkozójuk közül 14-et megnyertek.

Javier Hernández és Lionel Messi (Fotó: Reuters)
Javier Hernández és Lionel Messi (Fotó: Reuters)

A texasi Arlingtonban pályára lépő Argentína a hajráig vesztésre állt – Mexikó a 85. percig kétgólos előnyben volt Javier „Chicharito” Hernández és Héctor Herrera jóvoltából –, de Sergio Agüero szépítő gólját követően Lionel Messi a 89. percben egyenlített. A gólpassz a Man. Cityt erősítő támadó érdeme.

Barcelonai klubtársával, Neymarral ellentétben Messi – aki néhány napja szintén a padról szállt be Bolívia ellen (7–0) – ezúttal kezdett, és végig is játszotta a mérkőzést. A csapatkapitány 49. találatát jegyezte az argentin nemzeti tizenegyben.

Kolumbia és Peru is az Egyesült Államokban, Harrisonban csapott össze, és sokáig úgy tűnt, hogy Carlos Bacca gólja elég lesz a kolumbiaiaknak a győzelemhez, csakhogy a 89. percben Jefferson Farfán büntetőből egyenlített. Juan Cuadrado és Radamel Falcao hiányzott a kolumbiai csapatból, Frank Fabra és Gustavo Cuéllar most debütált.

Costa Rica válogatottja a fővárosban, San Joséban fogadta Uruguayt, és Bryan Ruiz korai fejes góljával le is győzte. A tavalyi vb-n a legjobb nyolcig jutó Costa Ricának ez volt a második mérkőzése és az első győzelme az augusztusban kinevezett szövetségi kapitány, Óscar Ramírez irányításával.

A dél-amerikai zónában október elején kezdődik a vb-selejtezők sorozata, a CONCACAF-zónában novemberben jön a folytatás – a csapatok többsége ezekre az összecsapásokra főpróbázott.

Mexikó–Argentína

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Egyesült Államok–Brazília 1–4
Argentína–Mexikó 2–2
Kolumbia–Peru 1–1
Costa Rica–Uruguay 1–0
Ecuador–Honduras 2–0
Venezuela–Panama 1–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik