Világfutball: hazatért a 2010-es világbajnokság legjobb játékosa

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.10. 21:53
Hazatért Uruguayba, és a Penarolban folytatja a pályafutását Diego Forlán, a Manchester United, az Atlético Madrid és az Internazionale korábbi csatára, akit 2010-ben megválasztottak a világbajnokság legjobb játékosának.

A 36 éves, 112-szeres válogatott uruguayi csatár édesapja és ügynöke már korábban bejelentette, hogy Forlán elhagyja a japán Cerezo Oszakát, és hazatér Uruguayba, az átigazolás pedig pénteken hivatalossá vált.A 36 éves, 112-szeres válogatott uruguayi csatár édesapja és ügynöke már korábban bejelentette, hogy Forlán elhagyja a japán Cerezo Oszakát, és hazatér Uruguayba, az átigazolás pedig pénteken hivatalossá vált.

Forlán számára nem lesz ismeretlen érzés a Penarolban játszani, hiszen 11 esztendős korában egy évet eltöltött a klub utánpótlás-akadémiáján.

A rutinos futballista pályafutása legszebb éveiben az Atlético Madridban játszott. A spanyol klub játékosaként megnyerte az Európa-ligát és gólkirály lett a bajnokságban. Az uruguayi válogatottal megnyerte a 2011-es Copa Américát, míg a 2010-es vb-n – melyen Uruguay a negyedik helyen zárt – elhódította a társgólkirályi címet, valamint megválasztották a torna legjobbjának.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik