Afrika-kupa: alkalmatlan pályák, csak két helyszín marad

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.27. 15:56
A negyeddöntőtől a tervezett négy helyett csak két helyszínnel számolhatnak a rendezők az egyenlítői-guineai Afrika-kupán: Ebebiyínben és Mongomóban a kieséses szakaszban már nem lesznek mérkőzések, Bata és Malabo kap minden meccset.

Az utolsó pillanatban, Marokkó helyett beugró Egyenlítői-Guineának csak két modern stadionja van, a 2012-es ANK-n is helyszínként használt batai és malabói. Ebebiyínbe és Mongomóba Európából szállították át a gyepszőnyeget, ám azok állapota nem az igazi – így született meg a döntés, hogy a negyeddöntőtől más csak a két nagyobbik helyszínen rendeznek meccset a kontinensviadalon.

„Az újonnan lefektetett játéktér Ebebiyínben és Mongomóban is kielégítőnek bizonyult, annak ellenére, hogy mindössze egy hónappal ezelőtt kaptak a stadionok új gyepszőnyeget. Az időjárás és a csoportmérkőzésekkel járó terhelés azonban jelentősen rontott a pályák minőségén. Ezért a CAF végrehajtó bizottsága úgy döntött, a csapatok a legmagasabb minőségű pályával rendelkező batai és malabói stadionban folytatják” – jelentette be az Afrikai Labdarúgó-szövetség.

A legcsalódottabbak az ebebiyíni drukkerek lehetnek, akik már nagyon készültek, hogy megnézzék Egyenlítői-Guineát a Tunézia elleni negyeddöntőben. A házigazdák a döntés következtében a kicsi, mindössze ötezer fős befogadóképességű stadion helyett Batában, az ország legnagyobb arénájában mérkőznek meg Tunéziával. A helyszínváltoztatás időpont-változtatással is jár: mivel két mérkőzés lesz azonos helyszínen egymás után, a második 30 perccel később, közép-európai idő szerint 20.30-kor kezdődik.

A KIESÉSES SZAKASZ
NEGYEDDÖNTŐ
Január 31., 17.00, Bata Kongó–Kongói DK
Január 31., 20.30, Bata Tunézia–Egyenlítői-Guinea
Február 1., 17.00, Malabo C1–D2
Február 1., 20.30, Malabo D1–C2
ELŐDÖNTŐ
Február 4., 20.00, Bata Kongó/Kongói DK–D1/C2
Február 5., 20.00, Malabo Tunézia/Egyenlítői-Guinea–C1/D2
A HARMADIK HELYÉRT
Február 7., 17.00, Malabo az elődöntő vesztesei
DÖNTŐ
Február 8., 20.00, Bata az elődöntő győztesei
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik