Női vb: a FIFA bakizott a sorsolásnál, de letisztult a kép

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.06. 19:34
Elkészítették a 2015-ben Kanadában rendezendő női labdarúgó-világbajnokság csoportbeosztását. A legizgalmasabbnak a D-csoport ígérkezik, melyben az olimpiai és kétszeres világbajnok Egyesült Államok mellett a világranglista ötödik helyén álló svédek, a tizedik ausztrálok és az ANK-győztes nigériaiak kaptak helyet.

A címvédő japánok Svájccal, Kamerunnal és Ecuadorral kerültek egy négyesbe, míg az első kalapból kihúzott csapatok által elkerülni kívánt angolokat a franciák – valamint a kolumbiaiak és a mexikóiak – mellé sorsolták ki.

A ceremónia nem zajlott le zökkenőmentesen, hiszen Jérome Valcke, a FIFA szóvivője szemrebbenés nélkül összesorsolta a brazilokat Kolumbiával – ami nem valósulhatott volna meg, mert az európai csapatokon kívül az azonos kontinensbeli együttesek nem kerülhettek egy kvartettbe –, aztán hölgy műsorvezető társa, a FIFA női versenybizottságának vezetője, Tatjana Hänni hívta fel a figyelmét a hibára. A nemzetközi szövetség elöljárójának az arcára fagyott a mosoly, de végül sikerült kibogozni a szálakat, és Dél-Korea került át a vb-címmel még adós selecao csoportjába.

A világbajnoki mérkőzéseknek Ottawa mellett Montreal, Edmonton, Vancouver, Winnipeg és Moncton ad otthont. A kvartettek első két helyezettje mellett a négy legjobb csoportharmadik jut be az egyenes kieséses szakaszba. A világbajnokság június 6-án a Kanada–Kína összecsapással kezdődik, a döntőre július 5-én Vancouverben kerül sor.

A SORSOLÁS LEGKÍNOSABB PILLANATÁT ITT MEGTEKINTHETI!

A 2015-ÖS NŐI VILÁGBAJNOKSÁG CSOPORTBEOSZTÁSA
A-csoport:
Kanada (rendező), Kína, Új-Zéland, Hollandia
B-csoport:
Németország, Elefántcsontpart, Norvégia, Thaiföld
C-csoport:
Japán, Svájc, Kamerun, Ecuador
D-csoport:
Egyesült Államok, Ausztrália, Svédország, Nigéria
E-csoport:
Brazília, Dél-Korea, Spanyolország, Costa Rica
F-csoport:
Franciaország, Anglia, Kolumbia, Mexikó

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik