Dia Euro 2014: újra döntőbe jutott a magyar válogatott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.04. 19:51
Nagyszerű játékkal döntőbe jutott a magyar válogatott a cukorbetegek számára kiírt Dia Euro 2014 futsaltornán Balatonfüreden. Hevesi Tamás címvédő csapata csütörtökön a délelőtti negyeddöntőben Lengyelországot, a délutáni elődöntőben Horvátországot győzte le. A pénteki fináléban Románia az ellenfél.

Nehéznek indult, de könnyű győzelem lett a lengyelek elleni negyeddöntő végeNehéznek indult, de könnyű győzelem lett a lengyelek elleni negyeddöntő vége

A lengyelek alaposan ráijesztettek Hevesi Tamás együttesére negyeddöntőben. Az ellenfél gyorsan kétgólos vezetésre tett szert, s bár ezután a magyar csapat nyomasztó fölényben játszott, csak az első félidő végén sikerült szépíteni.

A második játékrész elején Purguly duplázott, s innentől nem volt megállás. A csapat összesen hét gólt lőtt, s végeredményben könnyedén jutott a legjobb négy közé.

Magyarország–Lengyelország 7–2 (1–2)
Magyarország:
Tövisháti – Földvári, Nagy R., Pinczés, Brondics Csere: Purguly, Czernai, Rezessy, Sándor, Tordai.
Szövetségi kapitány: Hevesi Tamás
G:
Purguly (19., 22., 32., 35.), Pinczés (24.), Czernai (34.), Rezessy (36.) ill. Michta (6.), Matecki (7.)

Parádés futballal győzelem az elődöntőben

Nagy visszavágónak ígérkezett a horvátok elleni elődöntő. A tavalyi Eb-n szintén a négy között csapott össze a két csapat, s akkor szétlövésekkel búcsúztattuk a házigazdát. A 2013-as tornához hasonlóan a szakvezetés ezúttal is a horvátokat tartotta az egyik legnagyobb ellenfélnek.

A horvátok többet birtokolták a labdát az első félidőben, és veszélyesebbnek is tűntek. Kétszer is a kapufát találtak el, Tövisháti nem unatkozott, de zseniálisan látta el feladatát. A félidő vége felé a támadások is beindultak, s két gól is született Nagy Roland és Brondics Péter révén.

A második játékrészben talán az eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta a Hevesi-csapat ezen az Eb-n. Tövisháti erős bástyaként állt a kapuban, és a mezőnyjátékosok is nagyszerűen védekeztek.

Purguly Edgar gyönyörű csel után belőtte a harmadikat a játékrész közepén, s ezzel eldőlt a csata. A Markovic még szépíteni tudott, de többre már nem futotta az erejükből, s végül a magyar válogatott 3–1-re győzött.

A pénteki döntőben az a Románia az ellenfél, amely a csoportmeccsek során 5–2-re győzött ellenünk. A találkozót a DigiSport élőben közvetíti.

DIA EURO 2014, BALATONFÜRED
Elődöntő
Magyarország–Horvátország 3–1 (2–0)

Magyarország: Tövisháti – Brondics, Rezessy, Nagy R., Pinczés. Csere: Czernai, Purguly, Sándor, Tordai
G: Nagy R. (19.), Brondics (20.), Purguly (33.), ill. Markovic (35.)
A másik mérkőzésen: Románia–Portugália 5–3
A 3. helyért (péntek, 14:30)
Portugália–Horvátország
Döntő (péntek, 16:00)
Magyarország–Románia

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik