U20-as női vb: brazil-német 2.0 - most ötöt kapott a selecao

Vágólapra másolva!
2014.08.13. 01:39
A Kanadában zajló U20-as női labdarúgó-világbajnokság B-csoportjának harmadik fordulójában a tizenegyest hibázó német válogatott hátrányból felállva 5–1-es győzelmet aratott a brazilok ellen, így a címvédő amerikaiakat megelőzve csoportelsőként jutott tovább a legjobb nyolc közé.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az U20-as női vb-ken a brazil válogatott még nem játszott döntőt, tehát ebben a korosztályban korántsem számít verhetetlennek.

Az eddig hat alkalommal megrendezett viadalból ötöt a brazilok idei csoportellenfelei – hármat az amerikaiak és kettőt a németek –, míg egyet az észak-koreaiak nyertek meg.

Az A-csoportban a ghánaiak hiába fordították meg a finnek elleni meccsüket, jobb gólkülönbségének köszönhetően Észak-Korea és a házigazda Kanada jutott be az egyenes kieséses szakaszba – előbbi az Egyesült Államokkal, utóbbi Németországgal találkozik a negyeddöntőben.

U20-AS NŐI VILÁGBAJNOKSÁG, KANADA
A-CSOPORT, 3. FORDULÓ
Észak-Korea–Kanada 0–1
Ghána–Finnország 2–1
A csoport végeredménye: 1. Észak-Korea 6 pont (5–2-es gólkülönbség), 2. Kanada 6 (4–3), 3. Ghána 6 (3–4), 4. Finnország 0

B-CSOPORT
Brazília–Németország 1–5
Egyesült Államok–Kína 3–0
A csoport végeredménye: 1. Németország 7 pont, 2. Egyesült Államok 6, 3. Kína 2, 4. Brazília 1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik