U20-as női vb: a németek újabb világbajnok csapatot építettek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.25. 06:51
A Kanadában rendezett U20-as női labdarúgó-világbajnokság Németország sikerével zárult. Az európai válogatott a döntőben hosszabbítás után 1–0-s győzelmet aratott az ígéretes lehetőségeit elpuskázó Nigéria ellen, így harmadszor nyerte meg a korosztályos vb-t. A harmadik helyért lejátszott mérkőzésen Franciaország nagy küzdelemben kerekedett Észak-Korea fölé.

A német labdarúgó-válogatottakról szólt a 2014-es nyár – már ami a világeseményeket illeti. Azok után, hogy a férfiak Argentínát legyőzve elhódították a világbajnoki trófeát, a 20 éven aluli hölgyek számára rendezett vb-n sem találtak legyőzőre a nationalelf tagjai.

A sorozatban harmadszor döntős Németország a fináléban hosszabbítást követően 1–0-s sikert aratott a helyzeteivel rosszul sáfárkodó Nigéria ellen, így a 2002 óta íródó korosztályos vb-k történetében harmadik alkalommal bizonyult a legjobbnak, s utolérte az örökranglista élén álló Egyesült Államokat.

A mérkőzés egyetlen találatát a Hamburg támadója, Lena Petermann szerezte, aki a franciák elleni elődöntőben is győztes gólt jegyzett. Matematikai érdekesség, hogy a fiatal támadó a hosszabbítás első félidejének nyolcadik percében talált a kapuba, míg honfitársa, Mario Götze a ráadás második felének nyolcadik percében köszönt be az argentinoknak a Maracanában.

A torna legjobb játékosának – többek között a brazil Marta és a magyar származású Marozsán Dzsenifer után – a hét találatával gólkirályi címet szerző nigériai Asisat Oshoalát választották meg, a legjobb kapusnak járó elismerést pedig a döntő emberének megszavazott német Meike Kämper érdemelte ki.

A bronzmérkőzésen az esélyesebb franciák a gól nélküli első félidőt követően 3–2-re megverték az első négy meccsén három, a legutóbbi két találkozóján kilenc gólt kapó Észak-Koreát, s ezzel a valaha volt legjobb eredményüket érték el az U20-as vb-k történetében.

U20-AS NŐI VILÁGBAJNOKSÁG, KANADA
DÖNTŐ
Nigéria–Németország 0–1 – hosszabbítás után
A 3. HELYÉRT
Észak-Korea–Franciaország 2–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik