Franciaország: Ribéry nagyon begurult, úgy kellett lefogni

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.24. 13:15
null
Franck Ribéry (Fotó: Reuters – archív)
Majdnem tettlegességig fajuló vita bontakozott ki Franck Ribéry és a francia válogatott korábbi szövetségi kapitánya, a 66 éves Gérard Houllier között a francia válogatott október eleji, Ausztrália ellen 6–0-ra megnyert felkészülési mérkőzése után – szellőztette meg a napokban a francia sajtó.

A France Football beszámolója szerint az incidensre a mérkőzés után, a párizsi Parc des Princes öltözőfolyosóján került sor: Houllier és Ribéry eszmecseréje egyre hangosabb szóváltássá alakult, és a végén a válogatott stáb egyik tagjának kellett lefognia Ribéryt.

A L'Équipe kérdésére Houllier – aki annak idején a PSG, a Liverpool, a Lyon és az Aston Villa szakvezetőjeként is dolgozott – megerősítette, hogy összekaptak, de részleteket nem kívánt elárulni, mondván, most a válogatottra váró vb-pótselejtező a legfontosabb, nem lenne szerencsés az időt konfliktusgerjesztésre pazarolni.

A Bayern München labdarúgója állítólag Houllier szeptemberi France Football-interjújának egyik részletén dühödött fel. Houllier így fogalmazott a szaklapnak:

„Ribéry kétséget kizáróan technikai értelemben vezér, nagyon-nagyon jó futballista, aki képes eldönteni meccseket, és aki mindig a csapatot helyezi előtérbe. De nem olyan világklasszis labdarúgó, aki úgy nyeri meg egymagában a meccseket csapatának, mint Lionel Messi vagy Cristiano Ronaldo."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik