Freestyle-foci: Szász Kitti a legjobb négy között Tokióban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.18. 16:27
null
Szász Kitti (jobbra) megvédte a címét Tokióban (Fotók: Red Bull Content Pool)
A címvédésre törő Szász Kitti bejutott a legjobb négy közé a freesytle-foci nem hivatalos világbajnokságának tartott Red Bull Street Style-on Tokióban, miután mind a hét mai párbaját megnyerte.

Freestyle-fociban nincs hivatalos világbajnokság, de presztízse és mérete alapján a Red Bull által szponzorált Red Bull Street Style-t, valamint a prágai Superballt tartják a nem hivatalos vb-nek.

Két évvel ezelőtt került először a figyelem középpontjába Szász Kitti, amikor megnyerte a lányok számára első alkalommal kiírt versenyt Prágában. Idén augusztusban a címvédés szándékával utazott el a versenyre, de végül meg kellett elégednie a második hellyel a nagy rivális francia Melody Donchet mögött.

A Red Bull Street Style-on szintén címvédő Kitti, a lányok mezőnyében automatikus indulási jogot kapott a három tavalyi dobogós (Szász és Donchet mellett a francia-algériai Lisa Zimouche), további öt résztvevőt pedig videopályázat útján választottak ki (így került be a francia Alice Fougeray, a chilei Catalina Vega, a venezuelai Laura Biondo, a lengyel Kalina Matysiak és a szlovák Lucia Kevicka).

A mai napon minden lány mindenkivel párbajozott, Kitti pedig az összes riválisát megverve jutott be a legjobb négybe, a végső küzdelmet holnap rendezik meg Tokióban.

3 PERC, 2 JÁTÉKOS, EGY LABDA: AZ IDEI DÖNTŐT A TOKYO TOWER LÁBÁNÁL TARTJÁK

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik