Átigazolások: Nigéria hősét a Schalke vagy a Dinamo Moszkva viheti?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
2013.08.14. 14:13
A 24 éves nigériai Sunday Mba az év eleji Afrika-kupán robban be a köztudatba: előbb egy emlékezetes szólógóllal Elefántcsontpart ellen négy közé lőtte a csapatát, majd a döntőben is az ő találatával nyert Nigéria Burkina Faso ellen. A középpályás azóta is a hazájában, az Enugu Rangersben játszik, de ha hinni lehet a róla szóló híreknek, már nem sokáig...

Az augusztus 31-ig tartó nemzetközi átigazolási időszak hajrájának egyik felkapott futballistája lehet a nigériai válogatott Sunday Mba. A Nemzeti Sport Online külföldi forrásokból úgy értesült, hogy a hazájában, az Enugu Rangersben játszó 24 éves középpályás orosz és német klubok figyelmét is felkeltette. A Bundesligából a Schalke és a Stuttgart, Oroszországból pedig a Dinamo Moszkva és a Tyerek Groznij érdeklődik iránta.

A hírek szerint a kivásárlási ára 500 ezer euró körül mozog, és az éves fizetési igénye is nagyjából ezt az összeget éri el. A kivásárlási ára első hallásra, a jelen piaci viszonyok között alacsonynak tűnik, de a nigériai klubnál a továbbadásából vagy későbbi jó teljesítményéből akarnak nagyobb hasznot húzni, ezért adnák el alacsonyabb áron, ám megfelelő opciókkal.

Mba zseniális gólja az Afrika-kupa negyeddöntőjében Elefántcsontpart ellen

Mba egyelőre azonban még nem a külföldi karrierjére, hanem a Dél-Afrika elleni mai idegenbeli erőpróbára összpontosít.

„A szerdai nem csak egy szimpla barátságos meccs lesz, több annál. Mi vagyunk Afrika bajnokai, minden csapat minket akar megverni, és a Dél-Afrika elleni találkozó jó alkalom arra, hogy megmutassuk, nem érdemtelenül nyertük meg az Afrika-kupát, ráadásul ez fontos felkészülési állomás is a következő, Malawi elleni vb-selejtező előtt" – nyilatkozta az év elején Elefántcsontparton rendezett kontinenstorna nigériai hőse, a Burkina Faso ellen győztes gólt szerző Mba.

Mba győztes gólja az Afrika-kupa döntőjében Burkina Faso ellen

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik