Románia: Piturca nem bünteti a részegen randalírozó Tamast

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.05. 08:53
Elégedetten nyilatkozott Victor Piturca, a román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, miután együttese felkészülési mérkőzésen – amint arról korábban beszámoltunk – 4–0-ra nyert Trinidad és Tobago ellen. Különösen a triplázó Ciprian Marica teljesítményét emelte ki.

„Marica hiányát mindig megérzi a válogatott – mondta a szövetségi kapitány a német Schalke légiósáról, aki mögött nem a legfényesebb szezon áll. – Remélem, hogy mielőbb megtalálja magának azt a klubcsapatot, ahol rendszeres játéklehetőséget kap, de persze mindenekelőtt ennek az a feltétele, hogy ne legyen annyiszor sérült, mint az idényben. Elégedett voltam a teljesítményünkkel, igyekeztem több játékosnak lehetőséget adni. Bár ebben a felállásban még nem játszottunk korábban, láttam néhány biztató elemet. Aurelian Chitu minőséget képvisel, de megilletődött volt, tőle többet vártam, fizikailag akadtak hiányosságai. Már az őszi vébéselejtezőkre készülve jó ráhangolás volt ez a találkozó az augusztusi, Szlovákia elleni ugyancsak felkészülési összecsapásra. Engem nem zavart, hogy ellenfelünk a 83. helyen áll a FIFA-világranglistán, persze jobb lett volna erősebb riválissal játszani, de nem találtunk mást."

Piturca utalt Gabriel Tamas esetére is. Amint arról beszámoltunk, Gera Zoltán klubtársa részegen betörte egy bukaresti társasház bejárati ajtaját, hogy bejusson a lépcsőházba. Mint mondta: ő nem bünteti meg a játékost (miután a rendőrség letartóztatta, erre vélhetően hivatalból kerül majd sor, és még a román szövetségnek is lehet más véleménye), akit remek embernek tart, de az alkohollal nem először gyűlt meg a baja.

A mostani eset kapcsán pedig majd a saját bőrén is érezheti, hogy milyen az, amikor valaki eszméletlenségig issza magát. De azért szurkol neki, hogy átvészelje a kalandot. Tamasnak nem ez volt az első hasonló este: két évvel ezelőtt eltiltották a válogatottól, akkor szintén az alkohol miatt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik