Gera román válogatott csapattársa részegen tört be egy házba

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.31. 14:26
Gabriel Tamast, a román labdarúgó-válogatott és az angol élvonalbeli West Bromwich Albion hátvédjét péntek reggel 8 óra körül letartóztatták Romániában, miután részegen betörte egy bukaresti társasház bejárati ajtaját, hogy bejusson a lépcsőházba.

A márciusi, 2–2-es döntetlennel végződő Magyarország–Románia vb-selejtező mérkőzésen a vendégek kezdőcsapatában helyet kapó Tamas (miután a ház személyzete nem engedte be) percekig küzdött a bejáratnál, majd addig rúgta a kulcsra zárt ajtó alsó lemezét, míg át nem törte és be nem jutott a lépcsőházba. Ezek után elindult az első emelet irányába, a prosport.ro cikke szerint „békaként mászott" felfelé, majd elterült a földön egy lakás ajtaja előtt. A román lap által idézett rendőrségi szóvívó elárulta: „Gabriel Tamas erősen ittas állapotban volt."2–2-es döntetlennel végződő Magyarország–Románia vb-selejtező mérkőzésen a vendégek kezdőcsapatában helyet kapó Tamas (miután a ház személyzete nem engedte be) percekig küzdött a bejáratnál, majd addig rúgta a kulcsra zárt ajtó alsó lemezét, míg át nem törte és be nem jutott a lépcsőházba. Ezek után elindult az első emelet irányába, a prosport.ro cikke szerint „békaként mászott" felfelé, majd elterült a földön egy lakás ajtaja előtt. A román lap által idézett rendőrségi szóvívó elárulta: „Gabriel Tamas erősen ittas állapotban volt."



A hatóságokat a ház egyik bérlője értesítette, szemtanúk szerint Tamas a takarítónővel is erőszakoskodott. A rendőrök kérése ellenére Tamas nem tudta megmondani, hogy jutott el a házig.

Klubja, a Premier League 2012–2013 szezonjában nyolcadik helyen végző West Brom egyelőre nem reagált a történtekre, de minden bizonnyal vizsgálni fogják a 29 éves hátvéd magánakcióját.

Tamast két évvel ezelőtt egy görbe éjszaka után már tiltották el a román válogatottól, akkor szintén az alkohol volt a probléma forrása. Könnyen előfordulhat, hogy ezúttal is eltiltással szankcionálják a tettét, így akár a magyarok elleni (szeptemberi) vb-selejtező-visszavágóról is lemaradhat, sőt kérdéses, hogy pályára léphet-e még valaha címeres mezben.

A román labdarúgó-válogatott június 4-én (kedden) Trinidad és Tobago ellen játszik barátságos mérkőzést, Victor Piturca szövetségi kapitánytól Gabriel Tamas is kapott meghívót.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik