Lengyelország: fővárosi csapatot zártak ki az élvonalból

Vágólapra másolva!
2013.05.28. 20:29
Hiába szerepel jól, és áll két fordulóval a bajnokság vége előtt az ötödik helyen, a Lengyel Labdarúgó-szövetség (PZPN) keddi döntése értelmében a Polonia Warszava a következő (2013–2014) szezonban nem indulhat el az első osztályban és – feltéve, ha beérnek a dobogós helyek egyikére – a nemzetközi porondon sem.

A szövetség hivatalos honlapján kiadott közlemény értelmében a kétszeres lengyel bajnok Polonia anyagi problémái és tetemes tartozásai miatt nem tudja teljesíteni az első osztályú szerepléshez szükséges licenc minimális feltételeit. A klubot adóhátralék terheli, nem utaltak fizetést a labdarúgóknak, és a társadalombiztosítást sem rendezték a játékosok után az elmúlt hónapokban.

Korábban felvetődtek olyan hírek, hogy új befektető érkezik a klubhoz, aki rendezni tudná a pocsék anyagi helyzetet, de mindez csak ígéret maradt. A Polonia Warszava története során két lengyel bajnoki címet (1946 és 2000), illetve két Lengyel Kupát (1952 és 2001) nyert. 2006-ban szintén anyagi krízis miatt kényszerült a második ligába, onnan egy másik klubbal, a Dyskobolia Grodzisk Wielkopolskival történt összeolvadásának köszönhetően stabilizálta hátterét és harcolta ki a feljutást.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik