Ligue 1: Barton első körben megúszta a hímringyózást

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.15. 18:38
A francia Nemzeti Etikai Tanács (CNE) hétfőn beidézte Joey Bartont, az Olympique Marseille angol futballistáját, de nem szabott ki büntetést rá, amiért nemrégiben Twitter-üzenetben durván megsértette Thiago Silvát, a PSG védőjét.

Laurent Davenas, a CNE elnöke úgy fogalmazott: azért nem büntettek, mert az ominózus sértést Barton angolul fogalmazta meg, és a fordítás szerintük nem egyértelmű. Jogi szempontból nem világos a Twitter definíciója sem (mennyiben minősül nyilvános kommunikációs felületnek?), ráadásul az ügy iratait is későn kapták meg – tette hozzá Davenas.

Barton – aki nem jelent meg személyesen a meghallgatáson, az OM ügyvédjei képviselték – „túlsúlyos hímringyónak" nevezte a brazilt, amiért a marseille-i klub már bocsánatot kért a párizsi riválistól. A PSG „elfogadhatatlannak" minősítette Barton tettét.

Az etikai testület hétfői döntése nem jelenti azt, hogy Barton végleg megúszta a büntetést: a Francia Labdarúgó-szövetségnek lehetősége van saját hatáskörben szankciót alkalmazni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik