Barton „túlsúlyos hímringyónak” nevezte Thiago Silvát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.04. 15:54
null
Joey Barton (Marseille) és Thiago Silva nincsenek jóban (Fotó: Action Images)
A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1) szereplő Marseille klubvezetése csütörtökön hivatalos közleményben kért bocsánatot a PSG-től, amiért a klub kötelékében álló Joey Barton kedden és szerdán több alkalommal is megalázó stílusban inzultálta, többek között „túlsúlyos hímringyónak" nevezte a Twitteren a párizsiak brazil hátvédjét, Thiago Silvát. Bartont klubja letiltotta a közösségi oldal használatáról is, a PSG jogi lépéseket fontolgat a balhémágnes játékossal szemben.

 

A QPR-tól szeptemberben a Marseille-hez kölcsönbe érkezett korábbi angol válogatott labdarúgó azt követően vette célkeresztbe Twitter-bejegyzéseiben Thiago Silvát, miután az AC Milantól a múlt nyáron Párizsba igazolt hátvéd a keddi, Barcelona ellen 2–2-re végződött BL-negyeddöntő előtt tartott sajtótájékoztatón szóba hozta őt.

Barton már a PSG–Barcelona mérkőzés közben elkezdte minősíthetetlen stílusban támadni Twitteren a brazilt, a kilencven perc során a következő gondolatokat osztotta meg több mint kétmillió követőjével:

„Thiago Silva csak egy kis pu**i, aki egész szezonban a sérüléseit nyalogatja. Nem több, mint egy a tucatnyi túlsztárolt brazil közül. Kíméld térdszalagod, dagi fiú!"

Valamivel később így folytatta szellemi ámokfutását, még mindig a PSG-Barcelona találkozó közben: „Vissza kell szívnom, amit az előbb Silva túlsztároltságáról írtam. Ma egyszerűen óriási a srác. Úgy mozog a pályán mint egy túlsúlyos hímringyó."

Barton még szerda reggel sem tudott szabadulni Silva körüli gondolataitól, a délelőtt folyamán tovább sértegette a brazil hátvédet, ezúttal két kérdés formájában.

„Két kérdésem lenne Thiagóhoz. Először is, hogy jössz TE ahhoz, hogy RÓLAM beszélj egy PSG–Barca meccs sajtótájékoztatóján? Nagyon érdekes..."

„Másodszor: átoperáltatás előtt állsz, vagy már túlestél a műtéten?" – utalt vissza Barton a kedd esti himringyós megjegyzésére. Majd tovább feszítette a húrt:

„Egyszerűen nem bírom eldönteni, hogy férfinek születtél és nő leszel, vagy lányból szeretnél férfivá változni. Hiába töröm a fejem..."

A botrányra természetesen a francia média is ráharapott, a L'Équipe nyomtatott kiadása is foglalkozott Barton magánakciójával, „Ez lenne a híres angol humor?" – tette fel a kérdést a neves francia szaklap csütörtöki címlapján.

Az újságírók Thiago Silvát is megkérdezték a történtekről, aki így reagált: „Van egy Marseille-játékos, akinek nem emlékszem a nevére, de tudom, hogy angol és korábban rossz dolgokat mondott Neymarról, a brazil labdarúgásról és Ibrahimovicról is. Úgy tűnik vele az ég világon senki sem foglalkozik, ezért érez folyamatos kényszert arra, hogy klasszis labdarúgókat a nagy nyilvánosság előtt kritizáljon. Így az emberek legalább arról tudnak, hogy egyáltalán létezik."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik