MLS: Nem érdekel, mások mit gondolnak rólam - Henry

Vágólapra másolva!
2013.03.02. 16:45
null
Henryt nem érdekli, mit gondolnak róla az emberek (Fotó: Action Images)
Thierry Henry, az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő New York Red Bulls 35 éves csatára a liga hivatalos honlapjának adott interjút a hétvégi bajnoki rajt előtt, amelyben elmondta, már régen nem foglalkozik azzal, hogy mit gondolnak róla az emberek, hiszen tudja, úgysem tud megfelelni mindenkinek.

„Sokan mondják, hogy megváltozott a hozzáállásom, a testbeszédem, mióta Amerikába jöttem, hogy nagyképű lettem, de engem ez nem érdekel. Egyszerűen nem foglalkoztat az emberek véleménye. Ez vagyok én, ezért szerettek meg a drukkerek pályafutásom elején. Azt teszem, ami jó nekem, és a csapatnak, meg lehet nézni a statisztikáimat, és utána lehet kritizálni” – mondta Thierry Henry, a New York Red Bulls francia csatára.

Henry 2010-ben szerződött New Yorkba, ahol 68 mérkőzésen lépett pályára, ezalatt harminckét gólt szerezve.

„Michael Jordant csodálva nőttem fel, aki karrierje során mindent megnyert, és mégis, mikor látta bárki Jordant boldognak a pályán? Ettől ő rossz ember lenne? Egyszerűen ez egy embertípus, és én is ilyen vagyok. Nem azért lépek pályára, hogy másokat tegyek boldoggá” – mondta Henry.

A Red Bulls a 2012–2013-as idényben bejutott a rájátszásba a bajnokságban, azonban a negyeddöntőben kikapott a D.C. Unitedtől.

„Csapatként nyerünk és csapatként veszítünk, régóta mondom ezt. Nagyszerű kluboknál játszottam, nagyszerű országokban pályafutásom alatt, de itt Amerikában nagyon szeretnek a játékosokra egyénenként tekinteni, és elkülöníteni őket az együttestől. Nem lehet egy emberre kihegyezni egy csapatot. Fontos a kezdőjátékos, fontos az edző, fontos az utánpótláskeret és fontosak a drukkerek.”

„Csak akkor nyerhetsz bajnokságot, ha jó csapatod van, ezt szeretik elfelejteni a szurkolók. Ha egy játékost túlságosan is piedesztálra emelnek, azzal sokszor rosszat tesznek, hiszen így elhitetik, hogy mindig csak egy embernek kell jól teljesítenie. Ez nem így van, együtt, csapatként kell mérkőzéseket nyerni. Láttam már játékosokat egyedül meccseket nyerni, de még sohasem láttam senkit egyedül bajnokságot vagy kupákat nyerni.”

A játékostól azt is megkérdezték, mennyire követi a róla megjelenő írásokat, hiszen mostanában gyakran került New Yorkban a bírálatok kereszttüzébe a hozzáállása miatt.

„Azt mondják, nem vagyok elég elkötelezett. Maradjunk annyiban, hogy ha így lenne, már nem lennék itt. Nem követem, hogy az újságok és az emberek miket írnak rólam. Azt szoktam mondani, hogy amíg rivaldafényben vagy, mindig ugyanannyi ember lesz, aki imád, mint aki utál. Sohasem fogsz tudni mindenkinek megfelelni, és nincs is ezzel semmi baj, ezen a szinten ezt el kell tudnod fogadni" – zárta az interjút Henry.

A New York magyar idő szerint hajnali 1.30-kor kezdi meg az idényt a Portland Timbers elleni idegenbeli mérkőzéssel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik