Japán: nemes bosszúval kezdődött az új futballév

Vágólapra másolva!
2013.01.01. 11:23
A Kasiva Reysol szerezte meg a nagy presztízsű japán futballtrófeát, az Emperor's Cupot, miután a keddi tokiói fináléban 1–0-ra legyőzte a Gamba Oszakát.

A 2011-es japán bajnok Kasivának ez volt az utolsó lehetősége arra, hogy – csalódást keltő bajnoki hatodik helyezése dacára – kivívja az indulást az Ázsiai Bajnokok Ligája következő kiírásában.

Bár a meccs nagy részében a Gamba támadott többet, sőt az elején lesgólja is volt, az egyetlen érvényes találat a Kasivát erősítő Vatanabe Hirofumi nevéhez fűződött (38. perc).

A Kasiva ezzel a sikerrel elégtételt vett azért a vereségért, amelyet a Gamba mért rá az 1921 óta létező egyenes kieséses sorozat négy évvel ezelőtti fináléjában.

A 2008-ban még Ázsia legjobb klubcsapataként ünnepelt Gamba rettenetes idényt zárt – no nem elsősorban a mostani vereség miatt, hanem mert kiesett a japán profibajnokságból, a J-League-ből.

Japánt a Kasiva mellett a bajnokság első három helyezettje, a Sanfrecce Hirosima, a Vegalta Szendai és az Urava Red Diamonds képviseli az AFC Bajnokok Ligájában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik